Ерлинг Холанд накара Манчестър Сити да мечтае за първи трофей от Шампионска лига след 5 гола във вратата на РБ Лайпциг (ВИДЕО)


Ерлинг Холанд накара Манчестър Сити да мечтае за първи трофей от Шампионска лига след 5 гола във вратата на РБ Лайпциг (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5252 0

Манчестър Сити меко казано изрита РБ Лайпциг по пътя към четвъртфиналите в Шампионска лига, след като се наложи над “биковете” със 7:0! Пет от попаденията бяха дело на Ерлинг Холанд, които му донесоха минимум пет рекорда, а общият резултат от двете срещи бе 8:1 след изненадващото реми в първата среща в Германия.

Норвежката суперзвезда вкара попаденията си в 22-рата, 24-тата и първата минута от добавеното време на първата част, като серията му продължи още в 53-тата и 57-мата минута. Междувременно начало на голеадата през втората част даде капитанът Илкай Гюндоган в 49-тата минута, а разгромното 7:0 бе оформено от друг, представил се на висота играч - Кевин де Бройне, в добавеното време на срещата.

Трябва да се отбележи, че грандът от Германия получи шест гола и при миналата си визита на Сити, но тогава и успя да върне 3 гола и отми част от срама, който днес бе неописуем, предвид представянето от първата среща. 

Не може да бъде подмината и темата около главния арбитър на срещата, който също изигра частично своята роля около първите две попадения в срещата, когато Винчич първо даде спорна дузпа след преглед с ВАР, а след второто попадение на "гражданите" дори не санкционира официално Едерсон за грубо нарушение извън наказателното му поле.

Още в този петък "гражданите" ще разберат следващия си съперник в надпреварата, а жребия ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият пропуск в срещата дойде след едва 150 секунди, когато Де Бройне се освободи по десния фланг и отправи високо центриране, но последвалият удар на Гюндоган премина над напречната греда.

В 10-тата минута Ерлинг Холанд на практика остана очи в очи с гостуяващия страж, но именно Бласвих категорично застана на пътя на топката и не остави норвежеца да му я прати в мрежата.

Десет минути по-късно ситуацията за гостите стана по-сложна, след като главният арбитър отсъди дузпа след игра с ръка. ВАР даде знак на Винчич и той прегледа ситуацията допълнително.

ГОЛ! Ерлинг Холанд не остави шансове с удар в долния десен ъгъл. 1:0! 

ГОЛ! Норвежецът удвои преднината на домакините след само 120 секунди, след като Кевин де Бройне отправи мощен ударм, който прати топката в напречната греда. На правилното място обаче се отзова Холанд, който с глава оформи 2:0!

Video edited on Kapwing

След изминаването на 30 минути се стигна до нова спорна ситуация, този път в половината на домакините. Гостите създадоха чудесна атака, която обаче бе спряна след недомислена намеса на Едерсон на над 10 метра от наказателното му поле. 

За бразилеца обаче не последва картон, а такъв дори получи Вернер, който влезе в обяснителен режим с главния съдия.

Video edited on Kapwing

ГОЛ! В добавеното време на срещата домакините оформиха класическа преднина, с която се отправиха към почивката. При корнер Диаш засече с глава и топката се разходи по голлинията. Тя обаче бе довкарана от Холанд за неговия хеттрик! 3:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

За гостите ужасът продължи и през втората част, след като по-малко от 5 минути бяха нужни на капитана - Илкай Гюндоган, за да покачи до 4:0 още до 49-тата минута след страхотна комбинация в предни позиции! 

ГОЛ! В 54-тата минута разбъркване след изпълнението на седмия корнер за домакините доведе до четвъртото попадение на Холанд в срещата. Норвежецът първо опита с глава, но се стигна до спасяване и се наложи той да добави с крак за 5:0! 

ГОЛ! След още 3 минути Ерлинг направи немислимото и вкара петото си попадение в рамките на елиминационната среща - 6:0!

Норвежецът бе заменен от Алварес в 63-тата минута, като до този момент петте му попадения в срещата формираха поне 5 рекорда на негово име!

ГОЛ! Логично към голмайсторите се присъедини и Кевин де Бройне, който вкара изумително попадение в добавеното време на срещата за крайното 7:0!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Аканджи, Диаш, Аке, Родри, Силва, Де Бройне, Гюндоган, Грийлиш, Холанд

РБ Лайпциг: Бласвих, Раум, Гвардиол, Орбан, Хенрикс, Айдара, Кампл, Лаймер, Форсберг, Собослай, Вернер

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Пеп Гуардиола няма да може да разчита единствено на дълготрайно отсъстващия поради съдебни дела извън терена Бенжамен Менди. Диало, Гулачи, Нкунку и Шлагер пък оформят далеч по-сериозните липси за РБ Лайпциг.

След равенството между двата отбора Манчестър Сити може да се похвали с това, че е спечелил всеки от 4-те си двубоя. В тях е допуснал само едно попадение, но при 4:1 над Борнемут. РБ Лайпциг пък имаше три много тежки дуела след Х-са със Сити - срещу Айнтрахт Франкфурт, Борусия Дортмунд и Борусия Мьонхенгладбах. Все пак "биковете" загубиха само срещу Дортмунд, като спечелиха другите два дуела.

РБ Лайпциг и Манчестър Сити имат три срещи до момента в историята, като всички те са от последната година и половина. Паритетът е пълен, след като са си разменили по една победа, а последната им среща завърши наравно. Паднали са общо 14 гола в тези 3 мача, като неизменно се стига до гол/гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички