Гуардиола засипа Холанд с похвали и заяви: Ако не усещаш напрежение, ще си в някой бар и ще пиеш


Гуардиола засипа Холанд с похвали и заяви: Ако не усещаш напрежение, ще си в някой бар и ще пиеш
Снимка: Getty Images

7453 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола засипа с похвали голмайстора на тима Ерлинг Холанд, който отбеляза единствения гол при победата над Кристъл Палас с 1:0 в събота.

Гуардиола впечатлен от проявения характер на Холанд

Гуардиола отличи силната психика на норвежеца, който преди гола направи огромен пропуск. "Едно от най-хубавите неща при него е, че той може да пропусне добра възможност и няма да се депресира, няма да наведе глава. Той ще бъде позитивен за следващия шанс. Знае, че ще се появи нов шанс и той ще бъде на точното място

Това е страхотно качество за един футболист и атлет. Обикновено във футбола, баскетбола, тениса, ако мислиш за това, което се е случило преди малко, няма как да се представяш добре", коментира Гуардиола.

"Разбира се, че той усеща напрежение, това е нещо хубаво, трябва да го усещаш. Ако не усещаш напрежение, ще си в някой бар и ще пиеш. Трябва да може да се справяш с това. Той е млад, да прояви характера да взема топката и да вкара дузпата е страхотно", допълни треньорът на "гражданите". А пропускът, който направи Холанд накара феновете на Сити да се хванат за главата, но за тяхна радост не бе фатален.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички