Гуардиола призна, че за неговите успехи в Манчестър Сити ще се съди по Шампионска лига


Гуардиола призна, че за неговите успехи в Манчестър Сити ще се съди по Шампионска лига
Снимка: Getty Images

3899 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че за отбора е от изключителна важност да спечели Шампионска лига. Именно успехите там ще са мерилото за успехи на "гражданите", независимо колко пъти са спечелили Висшата лига. Във вторник, 14 март, Сити приема Лайпциг в реванш от 1/8-финалите в Шампионска лига. Първият двубой завърши 1:1.

Престоят му в Сити ще бъде определен от представянето в Шампионска лига

"Да. Не означава, че съм съгласен с това, но със сигурност ще ни съдят по успехите в този турнир. Всеки отбор на този етап има много качества и много силни страни. Утре трябва да наложим нашата игра и да направим това, което трябва.", каза испанецът. "Гражданите" спечелиха четири пъти Висшата лига под ръководството на Гуардиола, но най-доброто им представяне в ШЛ бе достигането на финала през 2021, когато те отстъпиха на Челси с 0:1. Самият Пеп не е печелил турнира от 2011-а насам, когато го стори с Барселона – той триумфира с каталунците и през 2009.

Според него под ръководството му клубът се е превърнал от аутсайдер в утвърден член на елита на Европа. "От първия ден, в който пристигнах тук, заставайки пред вас за първи път, те (медиите) ме питаха „Тук сте, за да спечелите Шампионска лига ли? Аз отвръщах "Какво?". Ако съм треньор на Реал Мадрид, мога да приема това, този натиск", добави Пеп, чийто тим приема РБ Лайпциг утре вечер от 22:00 часа българско време. Само предни Гуардиола засипа с похвали Холанд заради начина, по който психически се справя с някои ситуации на терена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички