В Испания решиха кои 4 отбора ще играят в Шампионска лига, ако сезонът не бъде довършен


В Испания решиха кои 4 отбора ще играят в Шампионска лига, ако сезонът не бъде довършен
Снимка: Getty Images/Guliver

1877 0

Кралската испанска федерация по футбол продължава работата си в полза на това сезонът да продължи, както препоръчаха от УЕФА, но все пак са реалисти и са подготвени за евентуален сценарий, според който Ла Лига няма да може да бъде довършена. В такъв случай вече са избрани 4-те тима, които да попаднат в Шампионска лига за следващия сезон, информира "Marca".

Това са Барселона, Реал Мадрид, Севиля и Реал Сосиедад - именно 4-те отбора, които са заели първите 4 места във временното класиране на испанското първенство (местата, които дават право на участие в груповата фаза на Шампионска лига). Атлетико (Мадрид) и Хетафе изпускат с малко тези места и остават в Лига Европа.

Във вторник бе взето това решение да се даде предимство на отборите, които в момента са заели първите 4 места. Когато УЕФА поиска от страните да кажат отборите, които са заслужили това право да участват в Шампионска лига, и сезонът не е бил подновен, от испанската федерация ще назоват именно споменатите 4 тима.

Това, което обаче за момента все още не е решено, е кой ще е шампионът, както и кои ще получат промоция за Ла Лига и съответно кои ще изпаднат в по-долното ниво на испанския футбол. УЕФА има среща през следващата седмица, за да продължи обсъждането на препоръчителните подходи на 55-те страни-членки, които също ще вземат участие в разговорите.

Междувременно, бе спретнато своебразно Ел Класико - Реал Мадрид или Барселона има по-добър играч за всеки от номерата (1-23)?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички