Премиерът на Словения: Чеферин твърде късно спря Шампионска лига!


Премиерът на Словения: Чеферин твърде късно спря Шампионска лига!
Снимка: Министерски съвет

2194 0

Словенският премиер Янез Янша разкритикува сънародника си и глава на УЕФА Александър Чеферин за това, че твърде късно е преустановил Шампионска лига. Както е известно, на 19 февруари в Милано се проведе 1/8-финалният мач в турнира между Аталанта и Валенсия. Според епидемиолози, провеждането на този двубой е една от причините за разпространението на коронавируса в Ломбардия.

"Това решение беше безотговорно и престъпно. Мачът на "Сан Сиро" в Милано между Аталанта и Валенсия беше биологична бомба. Предупрежденията на Световната здравна организация не бяха достатъчни за УЕФА, за да спре Шампионска лига и Лига Европа.Това доказва, че те се грижат само за парите", заяви Янша, цитиран от theworldnews.net.

"Заради концерти и футболни мачове в Италия и Испания вирусът бързо се разпространи из цяла Европа, в резултат на което десетки хора умират и ще продължат да умират", е казал още политикът, цитиран от Svet24.", допълни словенският премиер. Трябва да се отбележи, че по-рано Чеферин критикува икономическите мерки, предприети във връзка с пандемията от правителството на Словения. Кой друг мач от Шампионска лига бе определен като биологична бомба вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички