Сензацията е факт: Барселона изхвърча от Шампионска лига и отива в Лига Европа!


Сензацията е факт: Барселона изхвърча от Шампионска лига и отива в Лига Европа!
Снимка: Getty Images

4509 0

За втори пореден сезон испанският колос Барселона отпада още в груповата фаза на най-големия европейски клубен турнир Шампионска лига! Отпадането на каталунците от тазгодишното издание на надпреварата бе подпечатано с победата на Интер над Виктория Пилзен.

Интер изхвърли Барселона от Шампионска лига

Барса стискаше палци на чешкия тим да не губи срещата в Милано, но Интер бе безкомпромисен и не позволи на каталунците да мечтаят за обрат в последните два мача. Така футболистите на Шави трябваше да излязат на "Камп Ноу" за битката срещу Байерн Мюнхен, знаейки, че вече са аут от турнира.

Барса ще играе в Лига Европа

Загубата на Виктория Пилзен означава също, че Барселона по всяка вероятност ще играе в елиминациите на Лига Европа през пролетта. Същото сполетя "лос кулес" и през миналия сезон, когато тимът пак бе в група с Байерн Мюнхен и пак завърши трети (след Бенфика), за да продължи участието си във втория по сила европейски клубен турнир.

Отпадането от Шампионска лига удря Барса и финансово

Отпадането на Барселона от Шампионска лига ще се отрази сериозно и на финансовото състояние на клуба, който разчиташе на потенциалните приходи от УЕФА за класиране за елиминационната фаза. Това поставя под въпрос трансферните планове на клуба за зимния трансферен прозорец, включително и четирите звезди, които Барса се надява да вземе със свободни трансфери.

Барселона е петкратен носител на трофея в Шампионска лига, като за последно спечели турнира през 2015-а. Другите трофеи са завоювани през 1992, 2006, 2009 и 2011. През това лято каталунците привлякоха куп нови футболисти, като само за Роберт Левандовски, Жул Кунде и Рафиня бяха платени над 150 млн. евро.

Проектът на Шави не даде желания резултат в Шампионска лига, макар и за това да допринесе и изключително тежката група в компанията на Байерн Мюнхен и Интер. За отпадането обаче изигра роля и експериментът на Шави, който изигра лоша шега на Барса срещу Интер (повече по темата четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички