Байерн вилня и "пожали" Барселона в последния сблъсък на "Камп Ноу" (ВИДЕО)


Байерн вилня и "пожали" Барселона в последния сблъсък на "Камп Ноу" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

24709 0

В последните няколко години Байерн Мюнхен тотално доминира сблъсъците с Барселона на най-високо европейско равнище. Баварците се намират в серия от 5 поредни победи в сблъсъка с каталунския гранд, а на всичкото отгоре имат едва 2 поражения в съперничеството от 1996 година насам (в официални мачове). 

Всеки помни звучния шамар в Шампионска лига през 2020 година, когато Байерн прегази с 8:2 Барселона, но също толкова звучен шамар беше и последното гостуване на Томас Мюлер и компания на "Камп Ноу". 

Байерн Мюнхен се подигра с Барселона, но и я пожали

В първия сезон на Барселона без Лионел Меси двата отбора се паднаха в една и съща група, като преди малко повече от година (през септември) Юлиян Нагелсман за пръв път изведе Байерн в мач от Шампионска лига. И веднага остави своя атакуващ отпечатък в най-комерсиалния клубен турнир. 

След само 10 минути стана ясно за всички, че Барселона я очаква тежка вечер. Играчите на Байерн пресираха яростно и създадоха куп положения преди Томас Мюлер най-накрая да открие сметката на Байерн в 34'. 

През второто полувреме новата звезда на Барселона - Роберт Левандовски, вкара два гола, а за целия двубой "блаугранас" имаха 5 удара и 0 точни срещу 17 за Байерн, от които 7 точни. 

Статистиката дори не показва колко беше стряскащо надмощието на Байерн в срещата. Малко по-късно (месец и половина) Роналд Куман беше уволнен, а Шави го наследи на поста. Оттогава насам той е срещал Байерн два пъти, като неговата Барселона все още не е отбелязала гол. 

 

 

Барселона ще търси мъст на "Камп Ноу" 

Сега обаче ситуацията е малко по-различна. Въпреки че Барселона отново е на прага на елиминиране от Шампионска лига, каталунците се намират в далеч по-добро състояние и дори са лек фаворит в предстоящата среща. 

ВИЖТЕ ПОВИШЕНИТЕ КОЕФИЦИЕНТИ ЗА БАРСЕЛОНА - БАЙЕРН

Също така един от основните виновници за последните победи на Байерн над Барселона - Левандовски, сега е в състава на Шави и, след като пропусна няколко отлични положения в Мюнхен в първата среща, е готов да се реваншира с 5-звездно представяне. 

За съжаление на Барселона обаче, ако Интер спечели по-рано през деня срещу Виктория Пилзен, двубоят срещу Байерн ще бъде само за престиж, тъй като и официално "блаугранас" ще бъдат отстранени от Шампионска лига. Още интересни подробности и статистически данни преди Барселона - Байерн вижте тук

Въпреки че Шави определено стабилизира изявите на каталунците и особено през този сезон колосът играе далеч по-добър футбол, президентът Лапорта е бил "обсебен" от идеята да назначи друга футболна легенда за треньор на Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички