От друг ъгъл: Как Алфонсо Дейвис направи за смях цялата отбрана на Барса (ВИДЕО)


От друг ъгъл: Как Алфонсо Дейвис направи за смях цялата отбрана на Барса (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1823 0

Часове преди големия сблъсък между съставите на Барселона и Байерн Мюнхен Туитър акаунтът на Шампионска лига реши да припомни един от знаковите голове на баварците във вратата на каталунците при разгромното 2:8 на "Камп Ноу" от август 2020-а.

Тогава едно от попаденията бе изцяло изработено от левия краен бранител на Байерн Алфонсо Дейвис, който бе считан за най-добрия играч в света по онова време на поста си. И имаше защо: Дейвис успя да направи цялата отбрана на Барселона за смях.

Меси, Видал, Семедо... никой не можа да спре Алфонсо Дейвис

Всичко започна в средата на терена, където Дейвис преодоля Лионел Меси, а след това се справи и с шпагат на Артуро Видал. Нелсон Семедо пък бе като зрител на терена, който наблюдава отблизо дрибъла на Алфонсо, който го преодоля с лекота.

Дейвис стигна почти до вратата на Марк-Андре тер Щеген, за да подаде накрая за гола на Джошуа Кимих. Асистенцията на Дейвис е определяна за една от най-добрите в историята на Шампионска лига.

Дали днес Барселона ще си отмъсти за загубата отпреди две години на "Камп Ноу", предстои да разберем от 22:00 часа българско време. Следете срещата Барселона - Байерн Мюнхен НА ЖИВО в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички