Безпощаден Интер унищожи Пилзен и изхвърли Барса от Шампионска лига! (ВИДЕО)


Безпощаден Интер унищожи Пилзен и изхвърли Барса от Шампионска лига! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1535 0

Италианският гранд Интер разби Виктория Пилзен с 4:0 като домакин в пети мач от груповата фаза на Шампионска лига. По този начин "нерадзурите" официално си осигуриха място на 1/8-финалите в турнира, убивайки шансовете на Барселона, който ще трябва да играе в Лига Европа през пролетта.

В 35-ата минута Интер откри резултата. Алесандро Бастони проби по левия фланг, откъдето прати центриране в наказателното поле на гостите. Топката прескочи цялата отбрана на Виктория, за да се озове на главата на Хенрик Мхитарян, който успя да се разпише.

Video edited on Kapwing

В 42-ата минута Интер стигна и до второ попадение. Дълго подаване намери Федерико Димарко в наказателното поле на Пилзен, а след това италианецът подаде към Един Джеко, за когото остана едиствено да засече на празна врата от метър разстояние.

Video edited on Kapwing

В 56-ата минута Хенрих Мхитарян уцели греда. Десет минути по-късно Интер все пак стигна до трети гол във вратата на Пилзен. Николо Барела намери Лаутаро Мартинес в наказателното поле, а той на свой ред подаде към Един Джеко, който реализира втория си гол в срещата.

Video edited on Kapwing

В 83-ата минута Ромелу Лукаку се появи в игра от резерваната скамейка, а четири минути по-късно белгиецът също успя да се разпише. Хоакин Кореа намери Лукаку в наказателното поле, а той нанесе мощен удар в близкия ъгъл, който порази вратата на Пилзен.

Video edited on Kapwing

С победата Интер увеличи точковия си актив на 10 - на два пункта зад лидера Байерн Мюнхен, който по-късно тази вечер гостува на Барселона. Каталунците са трети с четири пункта и вече нямат шансове да настигнат италианците. Виктория Пилзен е последен без точки в актива си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички