Рекордът на Садио Мане срещу Порто в Шампионска лига


Рекордът на Садио Мане срещу Порто в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

2054 0

Ливърпул се е прицелил в шести успех срещу Порто в Шампионската лига през последните години, като английският клуб посреща „драконите” в сряда вечер на „Анфийлд” в пети мач за двата тима от груповата фаза.

„Червените” вече си осигуриха място в елиминационната фаза, а в предния мач между двата отбора по-рано през есента взеха победата с 5:1 на „Ещадио до Драгао”.

Садио Мане вкара един гол в този мач преди два месеца, а сенегалецът има изключителна успеваемост срещу португалския гранд.

Сега Sportlive.bg ще ви покаже рекорда на Мане срещу опонента в сряда за Ливърпул.

Ливърпул се превърна в синоним за вкарани четири или пет гола, когато играе с Порто последните години, а Мане изигра важна роля при успеха с 5:0 на „До Драгао” в първия мач от серията в последните години през сезон 17/18. В първата си изява срещу Порто, Мане реализира хеттрик на терена на съперника и постави Ливърпул във водаческа роля за продължаване напред в турнира.

Ливърпул и Порто подновиха дуела си година по-късно, когато Ливърпул спечели с 2:0 първия четвъртфинален мач, но Мане не се разписа преди да го стори в иберийската страна.

Бившият играч на Саутхемптън отбеляза първия гол през първата част, след което подаде за Върджил ван Дайк при успеха с 4:1 по пътя към триумф на шестата европейска купа на своя отбор в Шампионска лига.

Добрата серия на Мане в Португалия продължи и в ранните етапи през този сезон, тъй като той вкара втория гол при успеха с 5:1, а голът му падна в края на полувремето, а в този мач се разписаха и другите му двама колеги в нападение – Мохамед Салах и Роберто Фирмино.

Мане има четири победи и едно равенство в петте мача срещу Порто и може да се похвали с шест участия при гол – пет вкарани и подаване за друг. А колко милиона "наляха" собствениците на Ливърпул в друг спортен клуб, научете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички