Информираха Реал Мадрид колко трябва да плати за Джуд Белингам!


Информираха Реал Мадрид колко трябва да плати за Джуд Белингам!
Снимка: GettyImages

2455 0

След провала на преговорите с Килиан Мбапе, Реал Мадрид се насочи към това да реновира халфовата си линия - процес, стартиран с привличането последователно на Федерико Валверде (2016), продължен с Едуардо Камавинга (2021) и Аурелиен Чуамени, за когото бяха броени 80 милиона евро през лятото на 2022 година. 

Сега, "кралете" са готови за завършат плана си за нова халфова линия с Джуд Белингам - 19-годишният супер халф на Борусия (Дортмунд), който играе на почти всяка позиция в полузащитата на "жълто-черните". Marca и The Athletic вече информираха, че Флорентино Перес и компания са в челна позиция за привличането на английския национал, но сумата по операцията няма да е никак ниска. 

150 милиона евро за Джуд Белингам

Изключителното представяне през последните два сезона, статутът на национал на Англия, 19-годишната му възраст и договорът до 2025 година "сглобяват" потенциалната цена на Белингам 150 милиона евро, пише испанският ежедневник "Marca". Това е сумата, която е обявена на ръководството на испанския колос. Същата сума беше обявена и по-рано от друг близък до ситуацията журналист

Халфът, чиято основна функция е да гради атаките на Борусия, има 9 гола и 2 асистенции през този сезон, а заради редовните контузии в Дортмунд на показ излязоха поливалентните качества на футболиста. Той може да играе еднакво добре както зад нападателя, така и пред защитата - профил, който го прави перфектен за халфовата линия, която Реал Мадрид гради за бъдещето. 

Скаутите на "Бернабеу" са убедени, че Белингам ще пасне идеално в подмладената полузащита на Реал, а възрастта му е сходна с тази на останалите "млади" халфове в тима. Крайната оценка в Мадрид е, че Белингам е трансферна цел №1 и трябва да бъде взет на "всяка цена". 

Предстоят тежки преговори в следващите месеци, тъй като "кралете" не искат да платят пълните 150 милиона евро, но може и да се наложи - в договора на Белингам няма откупна клауза, а дългосрочният договор дава надежда на ръководството на Борусия, че не е необходимо да се правят отстъпки от крайната цена. 

Другата голяма трансферна цел на Реал Мадрид 

Халфовата линия не е единствената част от терена, в която Реал иска да се подсили. Провалът на операциите за Мбапе и Холанд, както и отворените вече 3 места за играчи без европейски паспорт, провокират "кралете" да бързат, за да финализират трансфера на един от най-желаните млади таланти в световен мащаб - Ендрик! Какво прави бразилеца толкова специален вижте тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички