Реал Мадрид на Карло Анчелоти: пропусклив, но успешен


Реал Мадрид на Карло Анчелоти: пропусклив, но успешен
Снимка: Getty Images

1832 0

Реал Мадрид записа изумителен минал сезон, след като не се намери кой да ги спре за трофеите в Испания и Европа. В крайна сметка те не успяха да завоюват единствено местната Купа, докато триумфираха в Ла Лига, Суперкупата на Испания, Шампионска лига и загряха за настоящия сезон с разгром за Суперкупата на Европа. 

По този начин възпитаниците на Анчелоти засилиха традиционно високите очаквания към тима, който продължава да се представя на страхотно ниво и рядко се намира кой да го спре. 

Тимът продължава да е първи в Ла Лига след 12 кръга, но столичани записаха изненадващо реми срещи Жирона - 1:1. Това бе второто равенство за шампионите от началото на сезона в Испания, след като възпитаниците на Анчелоти не успяха да победят и Осасуна в началото на октомври и отново на "Сантяго Бернабеу" (1:1). 

В Испания побързаха да споделят любопитна статистика около Реал Мадрид, която би могла да "приземи" "кралете" частично, тъй като се оказва, че прекалено често допускат попадения в срещите си. В 12 срещи те са запазили само на два пъти "суха мрежата си". 

По този начин това е една е най-малкият брой "сухи мрежи", който отборът запазва от сезон 2013/14 до този етап. Тогава наставник на "белите" отново е Анчелоти, а тогава шампион стана Атлетико Мадрид, докато Реал се оказа едва трети. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички