Равносметката след Наполи - Айнтрахт Франкфурт: Арести, пострадали и много щети в Неапол (ВИДЕО)


Равносметката след Наполи - Айнтрахт Франкфурт: Арести, пострадали и много щети в Неапол (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1028 0

Осем човека, в това число и трима германци, са арестувани във връзка с насилието по улиците на Неапол снощи (15 март) в часовете преди и по време на Наполи 3:0 Айнтрахт Франкфурт от 1/8-финалите на Шампионска лига.

Новината бе обявена пред агенция "DPA" от шефа на полицията в града Алесандро Джулиано. Той добави, че може да последват и още задържания на лица, свързани с безредиците в центъра на града, които започнаха ден преди мача с участието на привърженици и на двата отбора.

Няколкостотин запалянковци от Франкфурт пристигнаха в Неапол, въпреки забраната да присъстват на трибуните на "Диего Армандо Марадона". Както е известно, градската управа и клубът Наполи се решиха на тази стъпка, за да предотвратят инциденти, каквито имаше около първата среща в Германия.

Основната част от сблъсъците бяха преди първия съдийски сигнал вчера, а според италиански медии ситуацията е ескалирала, когато феновете на гостите си направили шествие през града и започнали да скандират обидни думи към тези на домакините. Напълно очаквано, те не им останали длъжни и ги нападнали, както и придружаващите ги сили на полицията.

Джулиани добави, че от тази атака двама офицери са пострадали – с наранявания и порезни рани, след като са били ударени със столове по главите и телата. Нанесени са и много щети, тъй като са били използвани маси от кафенетата и ресторантите по улиците, както и пиротехника. Една кола също е попаднала в епицентъра на събитията и вече е неизползваема...

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Оливер Гласнер с достоен коментар: Няма от какво да се срамуваме, Наполи беше твърде силен за нас

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички