Щастливият Лучано Спалети обясни защо Наполи е заиграл по-добре през второто полувреме срещу Айнтрахт Франкфурт


Щастливият Лучано Спалети обясни защо Наполи е заиграл по-добре през второто полувреме срещу Айнтрахт Франкфурт
Снимка: Getty Images

1952 0

Старши треньорът на Наполи - Лучано Спалети, бе много щастлив след първото класиране на "небесносините" на 1/4-финал в Шампионска лига. Вчера (15 март) лидерът в Серия А победи с 3:0 Айнтрахт Франкфурт в осминафиналния реванш и с общ резултат 5:0 прогресира към следващата фаза в турнира.

"Беше доста трудно, но ни се получи да изпълним целта, а именно - историческо класиране на четвъртфинал в Шампионска лига. В началото на мача Айнтрахт атакуваше много сериозно. Не ни се получаваше в тези минути отборната игра, което пък улесни противника да ни упражни висока преса. През второто полувреме вече действахме като добре смазан механизъм", обясни Спалети след мача и допълни:

"През второто полувреме се справихме по-добре, защото Наполитано и Квара (б.р - Хвича Кварацхелия) осъзнаха, че трябва да влязат по-навътре в средата на терена и да освобождават пространства по фланговете, а те да си използват качествата пред дъгата на наказателното поле. Но, като цяло, целият отбор увеличи динамиката и това е добре".

Попитан какви са следващите цели пред отбора, след като историята вече е променена, Спалети отговори: "Сега ще бъде важно да запазим същото отношение, което имахме тази вечер. Както казах, не демонстрирахме същото качество, както обикновено в началото, но все пак се движихме добре през второто полувреме и позволихме много малко неща на противника".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Наполи, Интер и Милан счупиха 17-годишен карък за Италия в Шампионска лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички