Шоу на Осимен изхвърли Айнтрахт Франкфурт, Наполи продължава да мечтае в Шампионска лига (ВИДЕО)


Шоу на Осимен изхвърли Айнтрахт Франкфурт, Наполи продължава да мечтае в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3355 0

Италианският гранд Наполи победи с 3:0 Айнтрахт Франкфурт у дома на "Диего Армандо Марадона" и с общ резултат от 5:0 отстрани "орлите" от осминафиналите на Шампионска лига.

Наполи доминираше през по-голямата част от срещата и не оставяше шансове на своя немски опонент, който бе тотално надигран от възпитаниците на Лучано Спалети. Човекът, който донесе успеха на неаполитанци бе обичайният заподозрян - Виктор Осимен, със своите два гола тази вечер.

Първото попадение падна в добавеното време на първата част. Ди Лоренцо намери с центриране Осимен, който се извиси над всички в наказателното поле и откри резултата.

8 минути след старта на втората част отново комбинация между Ди Лоренцо и Осимен се оказа ползотворна за Наполи, тъй като втория вкара за 2:0 и удвои преднината на своите.

Лидерът в полузащитата на Наполи пък - Пьотр Желински, оформи крайното 3:0, след като реализира успешно 11-метров наказателен удар.

Наполи продължава напред към четвъртфиналите на най-комерсиалния европейски турнир за пръв път в своята история и ще чака да разбере своя съперник за следващата фаза на жребия в петък (17 март).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута се стигна до чудесна ситуация за домакините. Матео Политано сам си създаде пространство и си пробва късмета от малък ъгъл, но неговият удар бе отразен от Трап, който опази вратата си суха. За гостите пък Рафаел Боре бе близо до гола в десетата минута, когато нанесе хубав удар с глава, но не уцели вратата на Мерет. Хвича Кварацхелия получи шанс минута по-късно, но разочарова с удара си от границата на наказателното поле.

В 16' се откри шанс и пред Виктор Осимен. Деветката на Наполи бе изведен в наказателното поле на гостите и нанесе плътен удар към противниковата врата, но Трап спаси с лекота. 3 минути по-късно пък Пьотр Желински открадна топката в половината на Айнтрахт и тя се озова в краката на Кварацхелия, който направи чудесен пробив, но отново бе отказан от Кевин Трап в наказателното поле. В следващите минути домакините държаха повече кълбото и диктуваха играта на терена, но положения липсваха.

До края на първата част неаполитанци намалиха оборотите, но продължиха да доминират на терена. Едва в 43' се стигна до още един отличен шанс за Кварацхелия. Грузинецът бе изведен от Желински в наказателното поле, успя умело да пробие, но Кевин Трап отново обърка неговите сметки. В добавеното време на първата част домакините съумяха да открият резултата. Ди Лоренцо прати чудесна топка в наказателното поле, където Осимен се извиси над всички и прати топката с глава в противниковата врата. 1:0 за Наполи.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по чудесен начин за домакините. В 53' отново Ди Лоренцо намери по страхотен начин Виктор Осимен, който разпечата Кевин Трап за втори път днес. 2:0 за Наполи.

Video edited on Kapwing

В 62' Джибрил Соу извърши нарушение срещу Виктор Осимен в наказателното поле и бе отсъдена дузпа за Наполи. Топката взе Пьотр Желински и не сбърка от 11 метра. 3:0 за Наполи.

Video edited on Kapwing

След третия гол Айнтрахт се втурна в предни позиции в търсене на гол на честа. В 78' Филип Макс прати опасна топка в наказателното поле на неаполитанци, но там там защитник на домакините изчисти опасността. Последваха още няколко опита за атаки от гостите, но защитният вал на Наполи така и не поддаде.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Наполи: Мерет, Ким, Марио Руи, Рахмани, Ди Лоренцо, Лоботка, Желински, Ангиса, Политано, Кварацхелия, Осимен

Айнтрахт: Трап, Тута, Бута, Н'Дика, Роде, Соу, Ленз, Кнауф, Камада, Гьотце, Боре

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Наполи е същинската сензация във футбола през настоящата кампания. Момчетата на Лучано Спалети са истинска наслада за окото както за своите, така и за неутралните привърженици. "Небесносините" вече се виждат шампиони в Серия А с актив от 68 точки, поставящи ги на цели 18 пункта зад втория Интер. В Шампионска лига нещата за тима също вървят добре. Италианският отбор има удобен аванс от 2 попадения срещу Айнтрахт, което прави задачата му значително по-лека.

Не така обаче смятат "орлите", които нямат намерение да прекратят полета си. Германският тим е шести в Бундеслигата, но има огромно психологическо преимущество що се отнася до европейсите клубни турнири. През 2022-а година Айнтрахт направи фурор, триумфирайки в Лига Европа. 

Последният път, когато тези два съперника се срещнаха, бе през сезон 1994/95 г. Тогава "орлите" продължават напред след два успеха с по 1:0 у дома и като гост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички