Фърдинанд и Оуен за Ван Дайк: Все по-зле става - Тери и Видич нямаха такива периоди


Фърдинанд и Оуен за Ван Дайк: Все по-зле става - Тери и Видич нямаха такива периоди
Снимка: Getty Images

1490 0

Анализатори и коментатори в Англия стават все по-критично настроени към централния бранител на Ливърпул Върджил ван Дайк. Нидерландският бранител бе истински звяр за мърсисайдци в най-силните им сезони, но формата му спадна успоредно с тази на отбора.

Това може да бъде отдадено и на сериозната контузия, с която трябваше да се справя. След отпадането от Реал Мадрид в Шампионска лига обаче две популярни фигури от Висшата лига в последните години изобщо не му спестиха критиките.

Единият от тях бе легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд. Той отбеляза, че други от големите бранители в историята на английския футбол не са имали такива период.

"Има фази в кариерата, които не са по план. Но ако погледнем към някои имена от миналото като Джон Тери, Яп Стам, Неманя Видич, Венсан Компани, Сол Кембъл... списъкът продължава. Не помня тези имена да са имали сезон извън форма или големи периоди от сезона, къде са имали 8-9 мача, в които са се мъчили.

Формата на отбора обаче влияе на това. Понякога имаш нужда от отбора да играе добре около теб, освен това той няма отбор около него, който да играе по начин, който да подхожда на стила му на игра" - сподели Фърдинанд.

Майкъл Оуен, бившият нападател на Ливърпул, пък добави: "Когато Ливърпул играе добре, няма какво много да се върши в защита. Сега е проблемът, когато се оголват. Той не се справя в моменти 1 срещу 1. Става все по-зле и по-зле".

А защо в Англия криткуват Трент? Вижте как звезди на Реал го "развинтиха" в Шампионска лига (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички