Равносметка за преполовените 1/8-финали в Шампионска лига: 2 изненади, 1 шок и обидно малко голове


Равносметка за преполовените 1/8-финали в Шампионска лига: 2 изненади, 1 шок и обидно малко голове
Снимка: Getty Images

2374 0

Приключиха всички първи срещи от осминафиналната фаза в Шампионска лига. Предстои почивка, като през следващата седмица няма да има двубои от европейските клубни турнири. Те се завръщат с пълна сила на 7-и март. В този материал ще направим равносметка на видяното до момента.

ПСЖ - Байерн Мюнхен в Шампионска лига

На 14-и февруари осминафиналната фаза бе открита с мегасблъсъка ПСЖ - Байерн Мюнхен. Двата отбора ни осигуриха силен футбол и си разделиха по едно полувреме, но в крайна сметка баварците взеха преднина с минималното 1:0, преди да посрещнат съперника у дома на "Алианц Арена". Реваншът е очакван с огромен интерес, още повече, че този път по всяка вероятно Килиан Мбапе ще може да изиграе цял двубой (макар и сега Неймар да е под въпрос), както и предвид това, че само сантиметри разделиха ПСЖ от реми срещу Байерн в Париж (ВИДЕО). Реваншът е на 8-и март.

Милан - Тотнъм в Шампионска лига

Сякаш под сянката на големия дуел в същия ден остана и друг мач, който противопоставя два от скритите фаворити в състезанието. Двойката Милан - Тотнъм е една от най-непредвидимите, като от една страна имаме италианския шампион, а от друга финалиста в турнира от сезон 2018/19, както и тим, който е на 4-то място в силната Висша лига на Англия. В крайна сметка и тук падна едва едно попадение, но в този случай бе на сметката на домакина на "Сан Сиро". Реваншът е на 8-и март.

Борусия Дортмунд - Челси в Шампионска лига

Във втория ден от осминафиналите срещата, която приковаваше погледите бе Борусия Дортмунд срещу Челси. Всички се питаха дали кошмарното безсилие пред гола за момчетата на Греъм Потър ще се пренесе и в Европа. Е, това се случи, като и в тази среща падна само едно попадение. Куп пропуски пред вратата на опонента, след които ас на Борусия пробяга 64 м. и "изяде" 121-милионния Енцо, за да вкара на Челси (ВИДЕО). Реваншът между двата отбора е на 7-и март.

Брюж - Бенфика в Шампионска лига

Несъмнено двойката, за която важи, че който и отбор да излезе краен победител, ще бъде предпочитан съперник на четвъртфиналите. А това изглежда сякаш ще бъдат "лисабонските орли", които си взеха добра преднина от 2:0, като тепърва им предстои да играят пред своите привърженици. Реваншът е на 7-и март.

Ливърпул - Реал Мадрид в Шампионска лига

Единственият двубой, в който имаше над 2,5 попадения! Истински пир за атакуващия футбол между два отбора, които са далеч от най-доброто си състояния. Всичко започна по мечтан начин за английския гранд, но тогава всичко се срина и инкасира цели... пет попадения. Ако някой обаче е способен да обърне подобен развой, то това е Ливърпул. Барселона би се съгласил. Това бе сред най-големите загуби на Ливърпул в Европа - 2:5 от Реал Мадрид влезе в челната тройка (ВИДЕО), но има реванш. Той ще се състои на 15-и март.

Айнтрахт Франкфурт - Наполи в Шампионска лига

Неаполитанците почти със сигурност ще бъдат шампиони в Серия А, а освен това имаха късмет при жребия за осминафиналите в Шампионска лига, което им позволи да направят огромна крачка към четвъртфиналите още след първия сблъсък. Тимът надделя с комфортното 2:0 над Айнтрахт Франкфурт и би било същинска сензация, ако тимът не продължи напред. Реваншът е на 15-и март.

Интер - Порто в Шампионска лига

Също един от сблъсъците, който може да бъде определен като много труден за прогнозиране. Това си пролича и от резултата, и от късните минути, в които се стигна до него. "Нерадзурите" взеха важен минимален аванс с попадение на Ромелу Лукаку в края, като това се превърна в поредния мач, завършил при резултат 1:0 на осминафиналите. Реваншът е на 14-и март.

РБ Лайпциг - Манчестър Сити в Шампионска лига

Колебливата форма на футболистите на Пеп Гуардиола се пренесе и в Шампионска лига, като отборът не успя да стори нищо с огромното притежание на топката, което наложи най-вече през първото полувреме. Започналият ударно сезона Ерлинг Холанд също разочарова в пореден двубой и не помогна на съотборниците си. Въпреки това те съумяха да поведат чрез Рияд Марез, но до равенството 1:1 се стигна, след като крахът на вратарите в Шампионска лига продължи с Едерсон, който бе наказан от сензация от Световното (ВИДЕО). Реваншът е на 14-и март.

Така след първите срещи от осминафиналите паднаха общо 17 попадения. Ако махнем 7-те между Реал и Ливърпул от сметките, то за седем срещи са паднали едва... 10 попадения, което е средно по-малко над 1 на мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички