Най-големите загуби на Ливърпул в Европа? 2:5 от Реал Мадрид влезе в челната тройка (ВИДЕО)


Най-големите загуби на Ливърпул в Европа? 2:5 от Реал Мадрид влезе в челната тройка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4617 0

Във вечерта на 21 февруари Реал Мадрид нанесе втората най-тежка загуба в историята на Ливърпул в европейските клубни турнири, осъществявайки обрат от 0:2 до 5:2 чрез голове на Винисус, Бензема и Милитао.

На пръв поглед всичко изглежда решено в този 1/8-финал от Шампионска лига, но футболът е непредсказуема игра и ще трябва да почакаме до 15 март, когато ще бъде изиграно "второто полувреме" на "Сантяго Бернабеу".

В този материал ще разгледаме кои на 5-те най-големи поражения на английския гранд в Европа!

№5 - Барселона 3:0 Ливърпул (1 май 2019 година)

Един резултат, който малцина помнят, с оглед на това, че на реванша на "Анфийлд" играчите на Юрген Клоп осъществиха исторически обрат и след победа с 4:0 се класираха на финала на Шампионска лига, спечелен впоследствие с 2:0 срещу Тотнъм. 

Все пак, на "Камп Ноу" Лионел Меси и компания записаха класически успех, а самият аржентинец вкара много красив гол от далечен пряк свободен удар. В заключителните секунди Усман Дембеле пък пропусна 100-процентова ситуация за 4:0 и това се оказа фатално в Англия.

№4 - Ливърпул 0:3 Реал Мадрид (22 октомври 2014 година)

Водени от Брендън Роджърс, мърсисайдци бяха надиграни категорично от Кралския клуб. Тогава Кристиано Роналдо даде ранен аванс на гостите, а Карим Бензема бе автор на другите две попадения. През 2014-та двата тима бяха в една група в Шампионска лига, а на "Бернабеу" Реал изкова нова победа (1:0).

№3 - Наполи 4:1 Ливърпул (7 септември 2022 година)

Една загуба на Ливърпул от началото на настоящия сезон 2022/23. Тогава Наполи дръпна с 3:0 още до почивката и за мърсисайдци нямаше връщане назад. Те можеха само да се опитат да ограничат максимално щетите, за да не се получи катастрофален резултат. 

№2 - Ливърпул 2:5 Реал Мадрид (21 февруари 2023 година)

"Кралете" направиха поредния си голям обрат за последните години в Европа, след като за по-малко от 20 минути игра Ливърпул водеше с 2:0 и изглеждаше готов да разбие състава на Карло Анчелоти. 

Два гола на Винисиус до почивката и рецитал през второто на бразилеца и Карим Бензема доведоха нещата до 2:5 и до най-тежката европейска загуба на Ливърпул у дома. 

№1 - Аякс 5:1 Ливърпул (7 декември 1966 година)

На шега казано, англичаните се губят в гъстата мъгла в Амстердам, а Йохан Кройф и съотборниците му правят каквото си искат на терена. Сблъсъкът е от втория кръг на КЕШ и се играе пред 56 000 зрители. На полувремето резултатът е 4:0, а Ливърпул вкарва почетно попадение в 89-ата минута.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички