Безмилостен Лукаку донесе успеха на Интер, наказвайки 10 от Порто в самия край (ВИДЕО)


Безмилостен Лукаку донесе успеха на Интер, наказвайки 10 от Порто в самия край (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3822 0

Интер победи Порто с минималното 1:0 в мач от 1/8-финалите на Шампионска лига у дома на "Джузепе Меаца" днес (22 февруари). Единственият гол бе отбелязан от появилия се като резерва Ромелу Лукаку в самия край.

Интер бе по-активният отбор в началото на срещата. Федерико Димарко, Лаутаро Мартинес и Хакан Чалханоглу и Алесандро Бастони бяха близо до гола, но всеки един от тях  бе отказан от стража на Порто - Диого Коща, който направи фантастичен мач.

Втората част Порто се "посъбуди" и започна да играе по-освободено. Андре Онана също трябваше да показва на какво е способен, предотвратявайки редица удари на Мехди Тареми и Марко Груич. В 78-ата минута пък Октавио от състава на гостите бе изгонен и Порто трябваше да доиграва с човек по-малко.

В крайна сметка, появилият се като резерва Ромелу Лукаку направи разликата. Белгиецът получи чудесен пас в 86' и с топовен удар с глава разтресе страничния стълб на Коща. При добавката обаче белгиецът бе безпогрешен и наказа "драконите", оформяйки крайното 1:0. 

Португалският защитник Пепе пък се превърна в третия най-възрастен футболист, който започва като титуляр в Шампионска лига (39 години, 361 дни). Пред него са само легендите Райън Гигс и Алесандро Костакурта.

Реваншът в Португалия е насрочен за 14-ти март.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с натиск на Интер. Федерико Димарко можеше да отбележи още в първата минута, но неговият удар от наказателното поле бе блокиран от противников бранител. Домакините продължиха с натиска си и разиграваха със спокойствие - в 13-ата минута Лаутаро Мартинес получи чудесна топка в наказателното поле, но ударът му с глава бе неточен и прелетя над напречната греда.

В 18-ата минута Хакан Чалханоглу бе много близо до гола. Турчинът нанесе страховит удар в левия ъгъл, но страхотно спасяване на Диого Коща предотврати попадението. Доминацията на Интер продължи и в следващите минути, но защитата на Порто стоеше добре в своята половина. "Драконите" пък дебнеха своя момент на контраатака.

Порто успя да стигне до първия си точен удар в 37'. Марко Груич получи хубав пас в наказателното поле и нанесе силен удар по посока вратата на Андре Онана, но стражът на Интер успя да опази вратата си. Малко по-късно емоциите взеха връх и се получи сдърпване между Отавио и Федерико Димарко. Двамата футболисти бяха бързо разтървани и им бе показан жълт картон. В самия край на първата част Интер получи правото да изпълни свободен удар. Топката бе центриране право на главата на Бастони, който стреля, но Диого Коща направи впечатляващо спасяване.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Порто излезе изключително мотивиран за втората част. Момчетата на Консинсао вдигнаха оборотите и създадоха няколко страхотни възможности за гол. В 55-ата минута Мехди Тареми завърши контраатака с хубав удар, който обаче бе отразен от Онана. Две минути по-късно Онана отново трябваше да се намесва, правейки уникално тройно спасяване, за да опази вратата си суха.

Въпреки че силните минути за "драконите" продължиха, Интер бе доста близо до гола. В 72-ата минута резервата Ромелу Лукаку пусна чудесна топка в наказателното поле към Лаутаро Мартинес, но аржентинецът не бе достатъчно бърз и не съумя да я добави в опразнената врата на Коща. 2 минути по-късно пък Мехди Тареми опита техничен удар с вътрешната част на крака, но шутът му мина встрани от гредата.

В 78-ата минута "драконите" останаха с човек по-малко. На Отавио му бе показан втори жълт картон, след като закъсня с влизането си в краката на противников футболист. Човекът преднина си каза думата в 86'. Топката бе сложена на главата на Ромелу Лукаку, който нацели страничния стълб при добавката обаче белгиецът не сгреши и даде преднина на "нерадзурите".

Video edited on Kapwing

Отново Лукаку можеше да добави още един гол само минута, след като се разписа, но Диого Коща направи страхотна проява и остави най-интересното за реванша на "Ещадио До Драгао".

СЪСТАВИ

Интер: Онана, Ачерби, Шкринар, Бастони, Димарко, Дармиан, Барела, Мкхитарян, Чалханоглу, Мартинес, Джеко

Порто: Диого Коща, Пепе, Марчано, Урибе, Заиду, Галено, Пепе, Жоао Марио, Груич, Отавио, Тареми

ПРЕДИ МАЧА

Отборите на Интер и Порто влизат в днешния сблъсък в отлична форма. Домакините се намират в серия от 4 победи и 1 равенство в последните си пет срещи, а "драконите" са безгрешни с 5 от 5.

Двата клуба са се срещали 4 пъти до момента в турнира на богатите. "Нерадзурите" са печелили в два от случаите, Порто веднъж, като има и едно реми между съперниците.

Симоне Индзаги няма да може да разчита на Хоакин Кореа и Далберт, които лекуват контузии, а неговият колега от Порто - Серджио Консинсао, ще трябва да излезе без Габриел Верон и Франсиско Мейшедо.

Главен арбитър на двубоя ще бъде сърбинът Сърдан Йованович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички