Крахът на вратарите в Шампионска лига продължи с Едерсон: Сензация от Световното го наказа (ВИДЕО)


Крахът на вратарите в Шампионска лига продължи с Едерсон: Сензация от Световното го наказа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4206 0

През тази седмица в Шампионска лига станахме свидетели на три огромни грешки от трима от най-добрите вратари в света. Първо това стори Тибо Куртоа за Реал Мадрид, след това Алисон Бекер за Ливърпул, а сега и Едерсон за Манчестър Сити. Разбира се, грешките на последните двама тежаха повече поради незадоволителните резултати за отборите им.

Едерсон "закопа" Сити в първия 1/8-финален мач с Лайпциг от Шампионска лига

"Гражданите" се провалиха да победят РБ Лайпциг, като двата тима завършиха при равен резултат 1:1. Именно бразилският страж позволи на "биковете" да изравнят с третото си по-добро положение за гол, след като през цяло първо полувреме рядко пипаха топката и имаха само един изстрел (дошъл в последната секунда от частта).

В 69-ата минута той отрази по добър начин изстрел отдалеч, като изби топката в ъглов удар. Именно след корнера обаче стартираха проблемите за него. Статичното положение бе изпълнено по заучен начин - с късо подаване и мигновено центриране.

След него Едерсон направи няколко крачки напред, но осъзна, че това не е било правилното решение и понечи да се върне. Бе станало твърде късно за това и там над всички с глава се извиси централният бранител Йошко Гвардиол, който нацели топката с глава и я насочи в опразнената врата.

Защитникът изигра солиден двубой. Напомняме, че именно той бе една от сензациите на Световното първенство в Катар. Там Гвардиол бе един от най-добрите на своята позиция и показа огромно израстване, след като на предишния голям форум бе един от пропукливите футболисти на Хърватия.

Вижте повече за това как Манчестър Сити се издъни в мач, в който Холанд пак "отсъстваше" (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички