Ас на Борусия пробяга 64 м. и "изяде" 121-милионния Енцо, за да вкара на Челси (ВИДЕО)


Ас на Борусия пробяга 64 м. и "изяде" 121-милионния Енцо, за да вкара на Челси (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

16536 0

Несгодите за Челси продължават, като се пренесоха и в Шампионска лига. "Сините" гостуваха на Борусия Дортмунд в първи осминафинален двубой между двата отбора. На "Сигнал Идуна Парк" обаче германският тим надделя с минималното 1:0.

Лондончани отново, както се превърна в традиция през този сезон, се отчетоха със сериозна доза пропуски, като Жоао Феликс дори нацели гредата. Така се стигна до 63-ата минута, когато Дортмунд се възползва от контраатака и вкара единствения гол в мача.

В тази ситуация Карим Адейеми бе големият герой за домакините. Той пробяга 64 метра с топка в крака, за да може накрая да преодолее и вратаря Кепа Арисабалага и да пусне топката в мрежата покрай него.

Енцо Фернандес се издъни при гола срещу Челси

По време на целия спринт на Адейеми до него бе една от новите придобивки в селекцията на Греъм Потър - Енцо Фернандес. За него "сините" платиха колосалните 121 милиона евро, но той бе тотално надигран и надбяган в ситуацията, като не съумя по никакъв начин да се противопостави на опонента.

Трябва да отбележим, че с изключение на този момент, представянето на световния шампион с Аржентина бе на добро ниво. Той се отличи с няколко хубави подавания във фаза нападение.

Реваншът между двата отбора ще се състои след около три седмици. На 7-и март на "Стамфорд Бридж" срещата отново е с начален час 22:00 българско време. Както е известно, правилото за гол на чужд терен вече не е валидно.

Критиките към Енцо започнаха на Острова веднага след срещата. А само малко преди това легенда на Челси сравни Енцо Фернандес с Фабрегас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички