3 в 1: Борусия Дормунд си отмъсти, мина Байерн и загря за Челси в петък вечер (ВИДЕО)


3 в 1: Борусия Дормунд си отмъсти, мина Байерн и загря за Челси в петък вечер (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5189 0

Борусия Дортмунд откри 23-тия кръг в Бундеслигата с изключително ценен успех над един от преките си съперници в борбата за титлата – РБ Лайпциг. “Жълто-черните“ се наложиха с 2:1, а в герои за победителите се превърнаха Марко Ройс и Емре Джан през първата част, докато Форсберг върна надеждите на „биковете“ в 74-тата минута.

По този начин възпитаниците на Терзич се изкачиха поне временно до първата позиция в Бундеслигата, след като събра 49 точки, а Байерн Мюнхен разполага с 3 по-малко и предстояща среща на втората позиция. Гостите пък остават на четвърто място с 42 точки.

Борусия Дортмунд успя да прекрати отлична серия на противника си, който бе спечели последните три срещи между двата тима, а тази през есента с класическа разлика от 3:0.

Междувременно “жълто-черните“ успяха да загреят по най-добрия начин и за визитата си на Челси от осминафиналите на Шампионска лига през седмицата, за който имат аванс от попадение. „Биковете“ пък ще върнат визитата на Манчестър Сити след 1:1 в първата среща.

Първо полувреме:

По-малко от пет минути бяха нужни на гостите да създадат две голови положения, които обаче не бяха достатъчно, за да се промени резултатът. Първо Нкунку се измъкна и в последния момент преди да бие топката бе избита с шпагат, а 180 секунди по-късно Кобел парира мощен удар.

В 13-тата минута Бранд съумя да вкара поредното си попадение от началото на сезона и най-вече през настоящата година, след като бе чудесно изведен от Билингам по диагонал. Талантливият футболист се справи с изпусналия го Гвардиол, но секунди по-късно ВАР преразгледа попадението поради игра с ръка при поемането на паса. 

Още преди да са изминали и 20 минути се стигна до дузпа за домакините, след като Бласвих извърши нарушение в наказателното поле срещу връхлитащия противников играч.

ГОЛ! В 21-вата минута Марко Ройс се нагърби логично с изпълнението на дузпата и с премерен удар в долния ляв ъгъл отбеляза 151-вото си попадение във всички турнири за "жълто-черните" - 1:0!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! В 38-мата минута Джан вкара изумително попадение, след като от дистанция засече избита топка и я прати мощно във вратата на Бласвих. 2:0!

Video edited on Kapwing

Второ полувреме:

Срещата продължи в любопитен стил, след като гостите имаха реалната възможност да намалят след 180 секунди игра. Тогава Андрезиньо отправи страхотен удар около дясната половина на наказелното поле, но опитът премина покрай страничния ляв стълб.

В следващите минути домакините отговориха чрез две възможности, но те също запазиха преднината на "жълто-черните" под формата на две попадения.

ГОЛ! Натискът на гостите даде резултат и в 73-тата минута Емил Форсберг се хвърли на шпагат и успя да засече ниско центриране, дело на Раум, който междувременно бе пробил по левия фланг - 2:1!

Дълбоко в добавеното време Шлотербек се превърна в голям герой за домакините, след като застана на пътя на топката и в последния възможен момент отклони с рамо изключителен удар на Вернер.

Стартови състави:

Борусия Дормунд: Кобел, Риерсон, Шлотербек, Зюле, Волф, Джан, Бранд, Белингам, Йозджан, Ройс, Алер

РБ Лайпциг: Бласвих, Халстенберг, Гвардиол, Орбан, Хенрикс, Нкунку, Айдара, Шлагер, Собослай, Форсберг, Андрезиньо

Преди мача:

Очакванията към "жълто-черните" са високи, предвид факта, че към момента делят върха с Байерн Мюнхен и още имат реални шансове за титлата. "Биковете" обаче също не са за подценяване, тъй като разполагат с четири точки по-малко - 42 т.

Гостите имат любопитно психическо предимство, тъй като са побеждавали съперника си в последните три шампионатни двубои между двата тима. За последно това се случи през есента, когато Дортмунд отстъпи с класическа разлика - 0:3. Сега обаче те са в серия от 11 поредни победи, 2 от които в контроли. 

Днес на разположение за двата тима няма да бъдат общо 9 футболисти, 5 от които са част от домакините. Сред тях впечатление правят имената на Мукоко и Адейеми, а Лаймер и Олмо почиват за "биковете".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички