Пеп Гуардиола с изненадващо признание за звездата на Реал Мадрид Тибо Куртоа и "Златната топка"


Пеп Гуардиола с изненадващо признание за звездата на Реал Мадрид Тибо Куртоа и "Златната топка"
Снимка: Getty Images

7848 0

Треньорът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, направи любопитно изказване по адрес на една от звездите на Реал Мадрид - Тибо Куртоа, след полуфинала между двата тима.

Вратарят на "кралете" получи сериозно признание от наставника на "гражданите", който заяви, че не би било грешка, ако на белгиеца бе връчена "Златната топка" за изминалата година.

Сити надви на два пъти "лос бланкос" в полуфиналите на Шампионска лига. Куртоа допусна общо 5 гола, 4 от които в реванша на "Етихад". Това обаче не спря специалиста да отличи изявите му.

"Щеше да е заслужено"!

"Ако бяха дали "Златната топка" на Куртоа миналата година, също щеше да е заслужено", коментира Гуардиола пред медиите след двубоя.

Страхотната кампания на Тибо Куртоа

Стражът на "белия балет" записа запомнящ се сезон 2021/22 г., в който испанският гранд триумфира в Шампионска лига и Ла Лига. Куртоа допусна 46 гола в 52 мача във всички турнири, опазвайки мрежата си суха  цели 22 пъти.

Това той стори и във финала на най-силния европейски клубен турнир срещу Ливърпул, спасявайки двуцифрен брой голови положения на съперника. Тези му изяви малко по-късно му носят трофея "Яшин" за най-добър вратар на сезона. "Златната топка" от друга страна отиде при съотборника му Карим Бензема, който регистрира впечатляващите 44 гола и 15 асистенции в 46 мача.

Гуардиола посочи и допълнителната мотивация на своя тим за гръмката победа над Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички