Смразяващата статистика за Реал Мадрид, която показва тоталната доминация на Сити


Смразяващата статистика за Реал Мадрид, която показва тоталната доминация на Сити
Снимка: Getty Images

3432 0

Реал Мадрид бе тотално подчинен в първите 45 минути на полуфиналния си реванш от Шампионска лига срещу Манчестър Сити на стадион "Етихад". Равенството от миналата седмица на "Сантяго Бернабеу" означаваше, че който и да спечели реванша, ще се изправи срещу Интер на финала на състезанието в Истанбул следващия месец. 

Смазващата доминация на Сити

А с тази задача се справи Манчестър Сити, който бе безпощаден на терена - особено през първата част.  Доминацията на домакините беше подчертана от забележителна статистика от Sofascore. Тя показва, че вратарят на Ман Сити Едерсон е докоснал топката повече пъти (13) от който и да е от нападателите Реал Мадрид (Винисиус  12, Родриго 11 и Карим Бензема 10) по време на първото полувреме.

Бернардо Силва отбеляза два гола през първото полувреме, в което играчите на Сити направиха 196 докосвания в атакуващата третина на терена. От другата страна, играчите на Реал докоснаха топката само 10 пъти в последната третина през първите 45 минути.

Сити завърши първото полувреме с владеене на топката от 72%. Статистиката на притежанието на топката през второто полувреме  беше по-малко едностранчива и доведе до това, че Сити завърши мача с общ дял от 60%.

Колко време отне на Реал Мадрид за първия точен удар?

Проблемът за Реал Мадрид беше, че не успяха да намерят никакви отвори в защитата на Сити. Анчелоти изглежда се бе подготвил за контраатака, но подходът се провали. Карим Бензема не успя да задържи топката, на Винисиус беше отнето каквото и да е пространство, а Родриго продължи да стои далеч от топката.

Крайният резултат беше, че Реал Мадрид нямаше удар в наказателното поле до 61-ата минута, когато Винисиус стреля далеч от границата на наказателното поле. Следващият опит и първият гол от наказателното поле дойде чак в 82-та минута.

Точността на подаването на Лука Модрич беше най-ниската му от юни 2020 г.

Лука Модрич е известен като играча за големите мачове, но тази полуфинална битка и двата мача дойдоха в момент, когато той лекуваше контузия. Понякога изглеждаше така, сякаш е крачка зад останалите 21 играчи в поле. Такъв беше случаят на "Етихад".

Със само 76% завършени пасове, с 29 завършени подавания от 38 опита, това е най-ниският му резултат при започване на мач след победата с 3-1 над Ейбар в Ла Лига през юни 2020 г. Тогава той записа 75% завършеност от 36 опита за пасове.

От друга страна, Манчестър Сити имаше Родри и Илкай Гюндоган, които регистрираха точност на подавания от над 90%. Кевин де Бройне е може би по-офанзивен, но той създаде четири положения, докато Модрич не успя да създаде нито едно. Въпреки отпадането от Шампионска лига Карло Анчелоти сподели, че не мисли за уволнение, а очаква следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички