Признание: Играч на Реал Мадрид е сред най-добрите, които е тренирал Гуардиола


Признание: Играч на Реал Мадрид е сред най-добрите, които е тренирал Гуардиола
Снимка: Getty Images

3678 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола бе на върха на щастието след отстраняването на Реал Мадрид на полуфиналите в Шампионска лига. Той все пак не спести похвалите си към "белия балет" и дори посочи, че именно играч на мадридчани е сред най-добрите, които е тренира.

"Гражданите" разгромиха Реал с 4:0 на "Етихад" след 1:1 в Мадрид, за да стигнат до така бленувания финал в Шампионска лига. Там ще се изправят срещу Интер, който пък се справи с градския си съперник Милан.

Кроос сред най-добрите играчи, които е тренирал Гуардиола

Гуардиола изрази мнение, че Кроос е сред най-добрите, които е тренирал. Двамата имаха съвместен период в Байерн Мюнхен "През последните няколко дни усетих смесица от спокойствие и напрежение. След 15 минути почувствахме същата болка, която изпитахме миналата година. Играхме много добре миналата година и си спомням, че Кроос каза, че Мадрид е специален, защото можеше да загуби с 10-1 на "Етихад" миналата година.  А Кроос е един от най-добрите играчи, които съм тренирал. Спортът винаги ти дава възможност и трябва да полагаш усилия.

Един мач ни дели да спечелим Висшата лига за трета поредна година. И ако това се случи, заедно с два финала на Шампионската лига и един полуфинал... това се нарича постоянство. Моите играчи са много скромни във всеки мач. Няма арогантност. И не искаме да се преструваме на това, което не сме. Днес те получиха наградата си. Сега трябва да се съсредоточим върху Челси, а след това върху Интер", категоричен бе Гуардиола. Мениджърът сподели още, че загубата миналата година от Реал е била допълнителна мотивация за отбора му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички