Гуардиола посочи допълнителната мотивация на Сити за разгрома срещу Реал Мадрид


Гуардиола посочи допълнителната мотивация на Сити за разгрома срещу Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

3150 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола говори непосредствено след победата с 4:0 над Реал Мадрид и класирането на финал в Шампионска лига. Той подчерта, че неговият отбор използва миналогодишното полуфинално поражение от същия противник като допълнителна мотивация.

Без очаквания за Сити, че е по-добър от Реал

"Той призна, че не е очаквал неговият отбор да е по-добър от мадридчани. Начинът, по който загубихме от тях миналата година, все още оставяше горчив вкус в устата ни. Днес се отървахме от него. Отношението ни беше фантастично и играхме невероятно добре. Много съм щастлив, че съм на финала", заяви Гуардиола след победата над Реал Мадрид.

"В първия мач играхме с допълнителен централен полузащитник на по-дълбока позиция, днес той беше по-напред. Така че имахме повече плавност в атака. Показахме перфектното, след като боледувахме една година. Както Кроос каза, ако бяхме спечелили с 6, 7 или 8:0 след миналогодишния първи мач... щеше да е достатъчно честно. Но в крайна сметка се оказа близък резултат, а "Бернабеу" си е "Бернабеу".

Годината на Сити в Шампионска лига

Гуардиола не спести похвалите си към Родри, който направи невероятно представяне. "Какъв сезон имаше! Всички говорят за Холанд, но без него това нямаше да е възможно. Той се превърна в най-добрия ни полузащитник, има изключителна година. Ние сме много, много щастливи", допълни испанецът и продължи за финала, където ще се срещнат с Интер.

"Италианският отбор си е италиански отбор. Ще трябва да се борим здраво. Ще има време и за това. Сега трябва да се съсредоточим върху това да станем шампиони на Висшата лига (в неделя). Но засега вече сме там (на финала). Тази година е нашият ред".

Допълнителната мотивация

"Имам чувството, че играхме с болката да носим миналогодишното поражение цяла година. От него черпихме енергия и желание. Поздравяваме Мадрид, защото такъв е футболът, но също така имам чувството, че спортът ти дава втори шанс. И този път имахме късмет и се възползвахме от него", категоричен бе той.

"Не зависи от мен да съдя за Реал Мадрид. Просто знам, че те са фантастичен отбор. През първото полувреме играхме много, много добре. Да ги победим по начина, по който го направихме, е наистина удовлетворяващо". След разгрома Сити влезе в историята на Шампионска лига и се нареди до Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички