Челси, Ливърпул, Манчестър Юнайтед: Диего Симеоне завладя Англия за пореден път!


Челси, Ливърпул, Манчестър Юнайтед: Диего Симеоне завладя Англия за пореден път!
Снимка: Getty Images

2389 0

Атлетико Мадрид си осигури място на четвъртфиналите на Шампионска лига във вторник вечерта, а победата им срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" с 1:0 беше поредният знаменит триумф на Диего Симеоне на английска земя.

Първият успех на Атлетико дойде на полуфинала в турнира над Челси на "Стамфорд Бридж" през 2014 година. Последва триумф и на "Анфийлд" през 2020-а, а сега и на "Олд Трафорд" - две години по-късно.

Toва беше сеизмичен триумф в личен план за Диего Симеоне, тъй като той разсея всички съмнения относно бъдещето си и въпросите дали може да сложи край на 10-годишния си престой начело на тима.

Кампанията беше трудна за “дюшекчиите“, които успяха да се класират за осминафинал на Шампионска лига едва в последния ден с драматична победа при гостуването си на Порто с 3:1.

Сега Атлетико Мадрид ще изчака жребия за четвъртфиналите в петък, а сред потениалните съперници на този етап са: Реал Мадрид, Байерн Мюнхен, Ливърпул, Манчестър Сити и Бенфика и някои измежду Виляреал, Ювентус, Лил или Челси.

След триумфа на "Олд Трафорд" Диего Симеоне "хвръкна" от щастие!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички