Лаутаро: Имам същото чувство като преди финала на Световното, само фланелката е различна


Лаутаро: Имам същото чувство като преди финала на Световното, само фланелката е различна
Снимка: Getty Images

1747 0

Нападателят на Интер (Милано) Лаутаро Мартинес се надява да завърши най-добрия сезон в кариерата си със спечелване на четвъртата си титла - тази в в Шампионска лига. С успех срещу Манчестър Сити тази вечер той очаква да оформи "дубъл" с триумфа си на Световната купа с Аржентина.

25-годишният нападател каза, че е преодолял проблемите с контузията, които имаше през дългия сезон, и очаква с нетърпение да завърши една мечтана кампания.

"Имам същите чувства, каквито бяха преди финала на Световното първенство, само че фланелката е различна, каза Мартинес на пресконференцията преди мача. - Това са най-важните мачове в света на футбола и всички футболисти искат да играят в тях. Усещанията са същите и ние сме подготвени да играем играта, която трябва".

"Стигнахме тук само благодарение на упорита работа. Отборът, който имаме, е нещото, което има значение. Това е най-важното. Ние сме на последната крачка и трябва да се възползваме от тази възможност", допълни аржентинецът.

След трудно начало на годината, преминавайки през 10 мача без гол, Мартинес вкара 11 попадения в последните 13 мача, включително в полуфинала-реванш срещу градския съперник Милан. Така той помогна на тима си да влезе в добра форма - 11 победи в последните 12 мача във всички турнири.

Въпреки че ги определят като аутсайдер срещу преследващия требъл Манчестър Сити, нападателят е уверен, че той и неговите съотборници могат да предизвикат сензацията.

"Знаем, че Манчестър Сити е много труден съперник, заради качеството, което притежават. Но ние свършихме работата си и сме готови за задачата. Това е най-добрата година в моята кариера. Имах възможността да играя на финал на Световното първенство преди шест месеца, а сега ще играя на финал на Шампионска лига. Какво повече?

Много съм доволен от сезона, но и от момента, в който живеем. Моментът преди самия финал е не по-малко вълнуващ, така че нека видим дали можем да го увенчаем по възможно най-добрия начин със спечелването на Шампионска лига", завърши голмайсторът. А ето какво сподели преди финала треньорът на Интер - Симоне Индзаги.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички