Манчестър Сити - Интер по ТВ: Къде да гледаме финала от Шампионска лига?


Манчестър Сити - Интер по ТВ: Къде да гледаме финала от Шампионска лига?
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

9099 0

Дойде време за дългоочаквания финал в Шампионска лига. А големият въпрос е дали проклятието за Пеп Гуардиола и Манчестър Сити ще продължи, или най-сетне "гражданите" ще спечелят така бленувания първи трофей от надпреварата, с който ще оформят и мечтан требъл през този сезон.

От другата страна обаче е Интер, който ще търси своя трети триумф в най-престижния европейски клубен турнир. А последният такъв - през 2010 година, отново дойде в момент, в който "нерадзурите" бяха сочени за големия аутсайдер.

Това е първи официален сблъсък между тези съперници. При вече осигурена титла от Висшата лига Сити допусна поражение от Брентфорд, което прекъсна чудовищната форма на отбора - без поражение от февруари (21 победи и 5 равенства).

Пътят на Сити до финала в Шампионска лига

За да заслужат място във финала на Шампионска лига, "гражданите" спечелиха група с Борусия Дортмунд, Севиля и Копенхаген след 4 победи и 2 равенства. В елиминациите пък се справиха с РБ Лайпциг (8:1), Байерн Мюнхен (4:1) и Реал Мадрид (5:1).

Пътят на Интер до финала в Шампионска лига

Интер пък излезе като втори с 3 победи, 1 равенство и 2 загуби от тежка група с Байерн Мюнхен и Барселона (каталунците не победиха "нерадзурите" в никоя от двете срещи). В елиминации пък до голяма степен имаше късмет с жребия и се справи последователно с Порто (1:0), Бенфика (5:3) и Милан (3:0).

Никой от двамата наставници не е измъчван от сериозна липса. Главен съдия на двубоя ще бъде полякът Марчиняк, като срещата ще се състои в Истанбул на стадион "Ататюрк". Мачът започва в 22:00 часа българско време и ще бъде излъчен пряко по bTV Action, както и по Max sport 3. Освен това ще можете да следите финала в Шампионска лига Манчестър Сити - Интер НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички