Гуардиола изчетка здраво Интер и отсече: Холанд ще ни помогне да спечелим Шампионска лига


Гуардиола изчетка здраво Интер и отсече: Холанд ще ни помогне да спечелим Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1410 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола говори на официалната пресконференция преди утрешния финал в Шампионската лига. „Гражданите“ са амбицирани най-накрая да триумфират с „Ушатата“. Техен съперник в Истанбул ще е Интер.

Спорът за трофея ще се проведе от 22 часа. Читателите ни ще имат възможност да го проследят НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG.

Хората на Пеп Гуардиола ще преследват требъл, а трофеят от най-престижния европейски турнир липсва във витрината на клуба.

МНЕНИЕТО НА ПЕП

"Интер има много предимства. Те са отбор, използващ не само защита. Има убеждение, че италианските отбори знаят само как да се защитават, но Интер може да прави много други неща", отсече Гуардиола.

"Франческо Ачерби, Матео Дармиан, Алесандро Бастони и Андре Онана са много ефективни след като отнемат топката. И всички нападатели, от Лаутаро Мартинес до Хоакин Кореа, знаят как да бъдат опасни. Интер има способността да държи топката и да завършва кинжално атаките си. Те знаят как да атакуват от центъра, а и от фланговете. Ще се опитаме да се защитаваме възможно най-добре, както високо, така и ниско", продължи да сюрпризира с изказването и ласкателствата си испанецът.

"По време на целия мач е важно да знаеш какво трябва да правиш и да го правиш добре. Но има моменти, в които мачовете стават луди и след това има моменти, в които не мислиш за тактиката, а за това, което ти казва сърцето. Но ние ще имаме план, идея и ще съобщим това на играчите. Ако върви добре мачът, значи и денят ще бъде добър", философстваше той.

ГОЛОВАТА СУША НА ХОЛАНД НАПОСЛЕДЪК

"Не съм тук, за да говоря за средните статистически показатели на Ерлинг Холанд. Ако имате съмнения относно това, че Ерлинг бележи голове, то вие сте единствен с това мнение", обърна се Гуардиола към журналист, попитал го за головата суша на Холанд, който вкара само 1 гол последните си 7 мача, въпреки че през първия си сезон при „гражданите“ той заби феноменалните 52 гола в 52 срещи.

 "Утре ще бъде готов да ни помогне да спечелим Шампионската лига", отсече Пеп.

А ето какво обяви Симоне Индзаги преди финала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички