Кой от Манчестър Сити ще спре Винисиус? Гуардиола получи безценен съвет по темата


Кой от Манчестър Сити ще спре Винисиус? Гуардиола получи безценен съвет по темата
Снимка: Getty Images

3435 0

Бившият полузащитник на Манчестър Сити Майкъл Браун посъветва Пеп Гуардиола да избере Кайл Уокър за десен бек в предстоящия сблъсък на неговия отбор от Шампионскa лига срещу Реал Мадрид. Браун вярва, че скоростта на Уокър може да помогне на "гражданите" срещу един от най-опасните играчи на противника, а именно - Винисиус.

Реал Мадрид е може би най-опасният отбор в света, щом стане дума за контраатаки, благодарение на скоростта и уменията на Винисиус. Браун вярва, че именно Кайл Уокър ще бъде ключа към спирането на бразилската суперзвезда.

"Първата среща миналата година, която завърши 4:3, Сити бе много агресивен в атака и не внимаваше в защита. Сега Пеп Гуардиола трябва да помисли как да спре Винисиус. Според мен той трябва да заложи на бърз футболист, кото да стои неотлъчно до него. Вярвам, че най-добрият избор за тази задача ще бъде Кайл Уокър заради неговата скорост и агресия в действията", каза Браун за "BBC".

Мнозина вярват, че вниманието, което трябва да бъде обърнато на Винисиус е огромно. Той е един от най-добрите играчи на Реал Мадрид през този сезон, като редовно се отличава с важни голове и асистенции. Бразилското ляво крило има 50 мача във всички турнири през сезон 2022/23, като вкара 22 пъти и направи 21 асистенции.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Всичко най-интересно преди сблъсъка Манчестър Сити - Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички