Преди Реал Мадрид - Манчестър Сити в Шампионска лига: Цена, средна възраст, национали, чужденци (статистика)


Преди Реал Мадрид - Манчестър Сити в Шампионска лига: Цена, средна възраст, национали, чужденци (статистика)
Снимка: Getty Images

2741 0

За втора поредна година на полуфиналите в Шампионска лига се срещат Реал Мадрид и Манчестър Сити. През миналата кампания "кралския клуб" като по чудо отстрани "гражданите", които сега ще търсят реванш и така жадувания триумф в най-престижния европейски клубен турнир.

Холанд - това, което липсваше на Сити срещу Реал

Сега те разполагат с оръжие, което не бе в арсенала им миналия сезон. Разбира се, става въпрос за Ерлинг Холанд. Той е и най-скъпият футболист на Сити, като с него общата стойност на английския шампион стига внушителните 1,05 милиарда евро. За сравнение - испанският шампион е оценен на 860,8 милиона евро.

Както вече споменахме Холанд е най-скъпият футболист на Сити, като според специализираният сайт Transfermarkt норвежецът струва 170 милиона евро. При испанците Винисиус Жуниор е оценен на 120 милиона евро. Средната цена на един футболист на манчестърци пък е 43,8 милиона евро срещу 34,3 милиона евро за мадридчани по този показател.

Двата отбора имат много сходни показатели по три критерия: средна възраст на отбора - 27,9 за Реал срещу 27,4 за Сити; национални състезатели - 16 за "белите" срещу 17 за "небесносините"; чужденци - 17 за "кралския клуб" срещу 16 за "гражданите".

Реал Мадрид - Манчестър Сити: Статистика

Двата отбора са се изправяли общо 8 пъти един срещу друг, като всичи срещи са от есента на 2012 година насам. Разменили са си по три победи и два пъти са завършвали наравно. Минимално предимство при отбелязаните попадения има Реал Мадрид с 13 срещу 12 за Манчестър Сити.

С най-много голове в това съперничество е Карим Бензема - 6. След него остават Габриел Жезус с 3, Родриго с 2 (в края на драматичния реванш през миналата година), както и Кевин де Бройне също с два.

В днешната вечер обаче - въпреки крайния изход от миналата кампания, впечатляващите показатели на Гуардиола срещу Реал Мадрид и Анчелоти могат да са ключови.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички