Реферът на Реал Мадрид - Манчестър Сити: "Гражданите" ликуват, а "кралете" плачат (СТАТИСТИКА)


Реферът на Реал Мадрид - Манчестър Сити: "Гражданите" ликуват, а "кралете" плачат (СТАТИСТИКА)
Снимка: Getty Images

3753 0

Отборите на Реал Мадрид и Манчестър Сити за пореден път ще приковат вниманието на всички футболни фенове пред телевизорите за полуфинала помежду си в тазгодишното издание на Шампионска лига. Освен невероятната атмосфера, която очаква двата тима на "Бернабеу" днес, то статистиката сочи, че реферът на мача Артур Диаш може да се превърне в огромен фактор за изхода от двубоя.

Сити ликува с избора на Диаш

Португалският елитен арбитър е ръководил 3 мача в Шампионска лига на Манчестър Сити, а отборът на Пеп никога не е губил в тези срещи. През 2019/20 "гражданите" побеждават Шахтьор с 3:0 в груповата фаза, сезон по-късно се справят с Борусия Мьонхенгладбах с 2:0, а през настоящата кампания направиха нулево реми с Копенхаген.

Манчестър Сити е със статистика от 2 победи и 1 равенство в тези три мача. Диаш е показал общо 4 жълти картона и един червен в сблъсъците, като по един с жълтия цвят са били показани на Родри (срещу Шахтьор) и Рубен Диаш (срещу Копенхаген).

Реал Мадрид сънува кошмари

Докато Сити се наслаждава на чудесна статистика без загуба при Диаш, то не може да кажем същото и за Реал Мадрид. Подобно на "гражданите", португалецът също е ръководил 3 мача на мадридчани до момента. Първият е през сезон 2017/18, а Реал разбива Апоел с 6:0 в груповата фаза. Сезон по-късно "лос бланкос" губи с 3:0 от ЦСКА Москва, отново в групите. А през 2019/20 "кралете" правят реми 2:2 с ПСЖ в груповата фаза.

Като теглим чертата Реал е с актив от 1 успех, 1 равенство и 1 поражение при Артур Диаш. Португалският рефер е показал общо 5 жълти картона в гореспоменатите срещи. 3 от тях са показани на Дани Карвахал (срещу Апоел), Марсело (срещу ПСЖ) и Феде Валверде (срещу ЦСКА Москва).

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Най-интересното преди сблъсъка в Шампионска лига между Реал Мадрид и Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички