Без много блясък: Забравеният полуфинал между Реал Мадрид и Манчестър Сити в Шампионска лига (ВИДЕО)


Без много блясък: Забравеният полуфинал между Реал Мадрид и Манчестър Сити в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4650 0

Реал Мадрид и Манчестър Сити изиграха уникален полуфинал помежду си в миналогодишното издание на най-комерсиалния европейски турнир Шампионска лига, в който "кралете" продължиха напред след изключителна драма на "Сантяго Бернабеу". Това обаче далеч не бе първата среща между двата тима в тази фаза на турнира, като съдбата отреди те да се срещнат и през далечния сезон 2015/16.

Какво се случи през 2015/16 между Реал и Сити?

Мадридчани се изправиха срещу Волфсбург на четвъртфинала и отстраниха германския тим, за да се срещнат със Сити в следващата фаза, който бе отстранил ПСЖ на 1/4-финалите.

Първата среща между Сити и Реал се проведе на "Етихад". Двата тима търсиха гола през цялото време, но така и не успяха да счупят нулите на Острова. Реваншът на "Бернабеу" също не бе толкова бляскав, но там падна единственото попадение, което реши кой ще иде на финала на Шампионска лига.

В 20' мадридчани направиха чудесна атака, която изведе Гарет Бейл в наказателното поле. Уелсецът опита центриране, но рикошет в крака на защитника на Сити - Фернандо, прати топката право в собствената му врата, а това попадение осигури мястото на "лос бланкос" на финала.

Останалото е история. Реал Мадрид се изправи срещу градския съперник Атлетико на финала, когото беше победил 2 години по-рано в същата фаза на турнира. "Лос меренгес" надви "рохибланкос" след изпълнение на дузпи и по този начин си осигури 11-та титла в Шампионска лига.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Любопитният фактор, който може да се окаже решаващ преди Реал Мадрид - Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички