Манчестър Сити има 8 двубоя, с които да си гарантира исторически требъл


Манчестър Сити има 8 двубоя, с които да си гарантира исторически требъл
Снимка: Getty Images

1676 0

Във вторник вечер Манчестър Сити гостува на Реал Мадрид в търсене на реванш за удивителния полуфинален сблъсък от Шампионска лига от миналия сезон между двете страни.

Миналата година Сити водеше комфортно в последните минути на реванша на "Сантяго Бернабеу", но два късни гола на Родриго отведоха мача до продължения и "белия балет" се оказа крайният победител.

Гуардиола все още отхвърля идеята за требъл

12 месеца по-късно и отборът на Пеп Гуардиола сега изглежда като подобрена версия на отбора, който не успя в Европа миналия сезон. Те изглеждат по-стабилни в защита и са добавили таланта на това поколение в атака на Ерлинг Холанд.

След като остава малко повече от месец от тази кампания, Сити е фаворитът да спечели Висшата лига, ФА Къп и Шампионска лига. И все пак въпреки невероятната им скорошна форма, Гуардиола настоява, че говоренето за известен требъл е далеч от ума му. "Ще говоря с вас за това, след като спечелим Купата на Англия и Висшата лига", каза Гуардиола пред BBC след победата на неговия отбор в полуфинала за Купата на Англия.

"Преди финала на Шампионска лига ще започнем да говорим за требъл. Вижте колко е далеч. Ние сме далеч, далеч. Колко пъти в тази невероятна страна е достигано до него. Колко отбора? Само веднъж, нашите градски съперници. Не се вълнувам още от този требъл".

Какви са оставащите мачове на Манчестър Сити този сезон?

В настоящия момент най-неотложното предизвикателство за Манчестър Сити е двубоят от полуфинала срещу Реал Мадрид. Те играят на "Сантяго Бернабеу" във вторник, 9 май, като реваншът е насрочен за сряда, 17 май. Ако преминат след европейския шампион, Сити ще играе с победителя от Интер  и Милан на финала.

Във Висшата лига Сити има четири оставащи мача и има преднина от една точка пред Арсенал. Сити обаче също има мач по-малко. Оставащите им срещи от лигата са срещу Евертън, Челси, Брайтън и Брентфорд.

След като сезонът във Висшата лига приключи, Сити ще играе срещу съперника си Манчестър Юнайтед на финала за ФА Къп. Единственият друг требъл в историята на английския футбол дойде през сезон 1998/99, когато Манчестър Юнайтед спечели трите най-големи награди.

"Червените дяволи" спечелиха титлата в лигата в последния ден с победа с 2:1 над Тотнъм на "Олд Трафорд". Това беше последвано от победа с 2:0 над Нюкасъл Юнайтед на "Уембли", която гарантира, че ФА Къп ще се завърне на "Олд Трафорд". И накрая, и най-драматично, Юнайтед спечели Шампионска лига със зашеметяващ късен обрат срещу Байерн Мюнхен. А един от най-великите обрати в Шампионска лига е именно между Реал Мадрид и Манчестър Сити от миналия сезон. (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички