Гуардиола и Кевин де Бройне се заядоха леко с Диего Симеоне заради "бетона", който забърка на "Етихад"


Гуардиола и Кевин де Бройне се заядоха леко с Диего Симеоне заради "бетона", който забърка на "Етихад"
Снимка: Getty Images

4343 0

Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола остана доволен от минималната победа в първия четвъртфинален сблъсък с Атлетико Мадрид в Шампионска лига, макар и да бе наясно, че реваншът в Испания ще бъде доста труден:

"Това беше труден мач срещу труден опонент. Постигнахме добър резултат, макар че в края имахме още 1-2 шанса, но дали 1:0, дали 2:0 - да гостуваш в Мадрид винаги е трудно", заяви на пресконференцията си Пеп и продължи:

"Много съм доволен от представянето ни. Получи се много равностоен и сложен мач. Излязохме срещу невероятен отбор, срещу който винаги се играе много трудно, но пък постигнахме добър резултат. Очаквахме да играят в схема 5-3-2, но те се адаптираха бързо и заиграха 5-5-0", добави Гуардиола, който като че ли се опита да жегне своя колега Диего Симеоне с това изказване.

В този дух се изказа и авторът на единственото попадение в този първи 1/4-финал - Кевин де Бройне: "През първите 45 минути ни беше много трудно, но след почивката имахме няколко добри положения и добре че успяхме да се възползваме от едно от тях. Беше доста трудно. Атлетико игра с петима в защита и петима в полузащита".

"Съветвам всеки, който има желание да ни критикува, да излезе срещу Атлетико, дори и на тренировка... Трябва да останем спокойни и да не им даваме възможности в реванша. Не очаквам мачът да бъде много по-различен. Това просто е техният стил, но ще им се наложи да атакуват по-често в реванша".

За Сити предстои още едно тежко домакинство преди реванша с "дюшекчиите", който е насрочен за 13 април (сряда) - идната неделя (10 април, 18:30 часа) "небесносините" приемат Ливърпул в директен спор за първото място в английската Висша лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички