Драматичният развой при втория гол на Борусия чрез ВАР (ВИДЕО)


Драматичният развой при втория гол на Борусия чрез ВАР (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

2268 0

Борусия Дортмунд успя да се промъкне към четвъртфиналите на Шампионската лига след успех над Севиля. Германският тим направи равенство – 2:2, на своя „Сигнал Идуна Парк”, което бе достатъчно, за да може тимът от Вестфалия да продължи напред с общ резултат 5:4, след като в Испания постигна успех с 3:2.

Безспорно един от най-любопитните моменти в Северен Рейн бе полемичният втори гол, до който се стигна в полза на Борусия Дортмунд. Голямата звезда на тима Ерлин Холанд влезе мощно в наказателното поле на гостите и от малък ъгъл матира стража Буну. Турският рефер Джунейт Чакър бе сигнализиран от колегите си във ВАР стаята за нарушение на норвежеца срещу бранител на Севиля и отиде да гледа ситуацията на мониторите.

При прегледа Чакър установи фаула, но се видя, че преди това има нарушение в предходната атака на Борусия срещу Холанд. Реферът посочи дузпа, а зад топката застана именно норвежеца. Вратаря Буну блокира удара му, последва нова добавка и поредно спасяване на Буну. Трети удар на Махмуд Дахуд бе блокиран от бранител и Севиля поде контраката, но…

Драмата въобще не приключи тук. След минута съдията Чакър бе посъветван да посочи преизпълнение на дузпата, защото вратарят на Севиля не е бил с един от двата си крака на голлинията. Отново Холанд взе топката, отново стреля в долния ляв ъгъл на испанската врата, а стражът на гостите пак усети ъгъла, но не успя този път да избие.

При радостта си Холанд се израдва цинично в лицето на съперниковия вратар, което не се понрави на играчите на Севиля, които опитаха да влязат в саморазправа с нападателя на Борусия Дортмунд. До по-тежки последствия не се стигна, което е и най-радостното. А има ли интерес Байерн Мюнхен към Холанд, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички