Ханзи Флик не изключи привличане на Холанд в Байерн Мюнхен


Ханзи Флик не изключи привличане на Холанд в Байерн Мюнхен
Снимка: Getty Images/Guliver

2591 0

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Ханзи Флик призна, че „не може да отхвърли нищо“ по отношение перспективата от това клубът да привлече нападателя на Борусия Дортмунд в бъдеще. След пристигането на „Сигнал Идуна Парк“ от РБ Залцбург в края на 2019, норвежецът се утвърди като един от топ реализаторите в Европа, отбелязвайки 45 гола в 46 мача във всички турнири за германския клуб.

Последните два гола на Холанд – неговите съответно 18-и и 19-и голове в Бундеслигата през кампанията, дойдоха в откриващите девет минути на „Алианц Арена“ в събота, осигурявайки преднина от 2:0 на Дортмунд при гостуването на Байерн Мюнхен, преди „жълто-черните“ да отстъпят в крайна сметка с 2:4 в Дер Класикер. Страхотната форма на 20-годишния нападател го свързва с редица водещи грандове на континента, включително Барселона, Челси, Манчестър Сити и Реал Мадрид.

„Много неща са възможни в живота и не можем да изключим нищо. Но това е бъдеща музика и той има дългосрочен договор с Дортмунд“, каза Флик за Sky Germany, когато бе запитан относно възможността Байерн да закупи Холанд.

Норвежецът има контракт с Дортмунд до юни 2024, но според информациите е с откупна клауза от 76 млн. евро, която може да бъде активирана през лятото на 2022. Флик призна, че Байерн се интересува от нападателя, който е считан от мнозина за дългосрочен заместник на 32-годишния Роберт Левандовски.

„Той е играч, който със сигурност е вариант за много топ клубове, които също го наблюдават изкъсо. Това го прави толкова специален, разбира се. Що се касае до бъдещето, нищо не се знае. Нещата могат да се развият много бързо във футбола. Точно заради това не съм особено притеснен в момента от това“, завърши Флик.

Дортмунд пребори конкуренцията на Манчестър Юнайтед за подписа на Холанд през декември 2019, след като не се стигна до трансфер на „Олд Трафорд“, въпреки че клубът изпълни тогавашната освобождаваща клауза от 20 млн. евро. Оле Гунар Солскяр наскоро призна, че следи изкъсо прогреса на своя сънаородник и смята, че Холанд ще има „фантастична“ кариера. Дортмунд е шести в таблицата на Бундеслигата след загубата от Байерн, на четири точки от зона Шампионска лига.

Тимът играе със Севиля в осминафинален мач-реванш в ШЛ този вторник. Наставникът Един Терзич обяви, че Холанд вероятно ще бъде готов за втория двубой с андалусийци, след като бе заменен принудително след удар в глезена от централния бранител на Байерн Жером Боатенг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички