Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен громят в Бундеслигата


Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен громят в Бундеслигата
Снимка: Getty Images/Guliver

3628 0

Отборите на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен постигнаха убедителни победи в 23-ия кръг на Първа Бундеслига. "Жълто-черните" надиграха Арминия Билефелд с класическото 3:0 като домакин, докато шампионите разгромиха Кьолн с 5:1, също като домакин.

Борусия проспа първата част, но за сметка на това започна ентусиазирано второто полувреме, като още в 48-ата минута Махмуд Дауд откри резултата, възползвайки се от асистенция на Джейдън Санчо. Десет минути по-късно самият Санчо се разписа от дузпа, а в края на мача Рейниер оформи крайното 3:0, а Ерлинг Холанд асистира.

Байерн стигна до откриващо попадение след 18 минути игра, когато Чупо-Мотинг се разписа, а малко след това Роберт Левандовски покачи на 2:0. И за двете попадения асистира Леон Горецка. През втората част Левандовски добави още един гол на сметката си, а Серж Гнабри се разписа на два пъти. Горецка пък оформи хеттрик от асистенции.

Байерн е лидер в Бундеслигата с 52 точки - с пет повече от РБ Лайпциг, който по-късно днес домакинства на Борусия Мьонхенгладбах. Борусия Дортмунд е на пето място с 39 пункта - на три точки от четвъртия Айнтрахт Франкфурт.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички