УЕФА опроверга думите на собствения си президент за Шампионска лига и Лига Европа


УЕФА опроверга думите на собствения си президент за Шампионска лига и Лига Европа
Снимка: Getty Images/Gulliver

3947 0

УЕФА опроверга изявлението президента на футболната централа Александър Чеферин относно датите, които той даде за приключване на европейските клубни турнири. "Шампионска лига и Лига Европа трябва да завършат до 3-ти август. Намираме се в деликатна ситуация, затова датите и началните часове на мачовете се променят. Ако кризата приключи по-рано, може да започнем скоро", заяви Александър Чеферин пред ‘ZDF"

От европейската футболна централа обаче, изненадващо опровергаха думите на президента си и заявиха: "Това не е така. Президентът даде ясно да се разбере, че не може да се определят точни дати за край на сезона", се казва в изявлението на УЕФА.

"УЕФА в момента анализира всички варианти за завършване на националните и европейските турнири съвместно с Асоциацията на европейските клубове и европейските лиги в рамките на работната група, свикана на 17 март. Основната цел за всички членове на работната група е опазване здравето на гражданите. След това е необходимо да се намери решение за завършване на всички турнири. Ние проучваме различни варианти за мачове през юли и август, в зависимост от разрешенията на съответните правителства", се казва още в изявлението на УЕФА. А ето при какви условия отборите ще могат да участват в евротурнирите през следващия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички