ВИДЕО: Преди 13 години започна головата приказка на Кристиано Роналдо в Шампионска лига


ВИДЕО: Преди 13 години започна головата приказка на Кристиано Роналдо в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2429 0

На 10 април 2007 година Манчестър Юнайтед изигра един най-убедителните си двубои в Шампионска лига. На тази дата "червените дяволи" разбиват италианския Рома на 1/4-финалите в турнира. Освен за английския тим този двубой е паметен и за Кристиано Роналдо, който тогава играе под ръководството на сър Алекс Фъргюсън.

Португалецът се разписва два пъти във вратата на "вълците", като това са първите му голове в Шампионска лига.  По този начин Роналдо започва головата си приказка в турнира, където вече има 128 попадения в 171 двубпя и неведнъж е определян като Краля на Шампионска лига. Любопитното е, че в първите си 30 двубоя в турнира няма попадение.

Кристиано е печелил пет пъти трофея от надпреварата - веднъж с Манчестър Юнайтед и 4 пъти с Реал Мадрид. Освен това е единственият играч, който се е разписвал в три финала, както и във всички 6 двубоя от груповата фаза. Държи и рекорда за най-много голове в един сезон в турнира- 17 през 2013/14. А най-доброто от представянето на Роналдо през последния му сезон в Юнайтед - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички