Байерн Мюнхен остана далеч от чудото, „подарена“ дузпа спаси баварците от ново поражение от Манчестър Сити(ВИДЕО+СНИМКИ)


 Байерн Мюнхен остана далеч от чудото, „подарена“ дузпа спаси баварците от ново поражение от Манчестър Сити(ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

8240 0

Байерн Мюнхен не успя да сътвори чудо и Манчестър Сити продължава на полуфиналите в Шампионска лига. Двата тима завършиха 1:1 в доста драматичен реванш от ¼-финалите, проведен на стадион „Алианц Арена“.

Гражданите“ се класират напред с общ резултат 4:1. В последната крачка преди финала хората на Хосеп Гуардиола ще се изправят срещу „Краля на Европа“ Реал Мадрид в сблъсък на гигантите. Англичаните ще имат възможност да си отмъстят на „лос бланкос“, които ги отстраниха от турнира миналата година именно в същата фаза.

Като цяло баварците се опитаха да извършат подвиг, но нямаха нужните съпротивителни сили. А в редиците им Дайот Упамекано не спря да прави гаф след гаф. Френският защитник на практика изигра доста ключова роля за отстраняването на собствения си отбор с оглед на грешките си в двете срещи.

За статистиката Ерлинг Холанд откри резултата в 57-ата минута. Норвежецът заби своя 12-и гол в тазгодишното издание на Шампионската лига и общо 48-ми във всички турнири. Преди това в 37-ата минута Ерлинг профука дузпа за Сити. Джошуа Кимих изравни за домакините от дузпа в 83-ата минута и все пак спаси честта на германския хегемон. Останаха впечатления, че наказателният удар за домакините бе леко „подарен“ от френския съдия Клеман Тюрпен.

Гафовете на Упамекано пък на реванша започнаха още в 18-ата минута. Тогава той събори откъсващия се сам Холанд, но изкара късмет, че норвежецът беше в засада и първоначално показаният му червен картон бе отменен. В 35-ата минута той игра с ръка в пеналта и реферът даде дузпа за гостите, която за късмет Холанд би в облаците. За капак френският защитник се подхлъзна и при ситуацията с гола на норвежеца.

В 87-ата минута пък втори жълт картон получи треньорът на Байерн Мюнхен Томас Тухел. Специалистът трябваше да догледа мача от трибуните, след като през цялото време изхаби доста нерви и постоянно репликираше съдийската бригада.

Като цяло баварците не показаха, че заслужават да продължат напред и не успяха да наложат волята си над „гражданите“ и на реванша.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Съвсем очаквано сблъсъкът на „Алианц Арена“ започна с опит за натиск на домакините. Коман центрира към Чупо-Мотинг в пеналта, но защитник изчисти.

Последваха още две слизания на баварците по десния фланг. И двата пъти Коман центрира и създаде напрежение в пеналта, но не се стигна точен удар към вратата на Едерсон.

Домакините стигнаха до първата си по-опасна голова ситуация в 16-ата минута. Лерой Сане излеле сам срещу Едерсон, но би на сантиметри от лявата му греда. 

Само 120 секунди по-късно едва надеждите на домакините не се изпариха. Холанд бе изведен малко след центъра, Упамекано го догони и събори около дъгата на пеналта. Съдията Тюрпен веднага показа директен червен картон на френския защитник заради нарушението срещу оставащия очи в очи със Зомер норвежец.  Страничният съдия обаче макар и със закъснение маркира засада на нападателя. ВАР преразгледа ситуацията и червеният картон бе отменен.

Video edited on Kapwing

След ситуацията около Упамекано изнервеният тотално Тухел получи жълт картон от съдията Тюрпен. Сане стреля от фал в 21-ата минута. Едерсон обаче се справи и изби в корнер.

Упамекано обаче отново се превърна в грешник в 35-ата минута. Гюндоган стреля, а френският игра с ръка в пеналта и съдията Тюрпен отсъди дузпа.

Ерлинг Холанд пое отговорността. Норвежкият голаджия шутира силно в средата на вратата, но прати топката над напречната греда на Зомер в 37-ата минута.

Video edited on Kapwing

В 42-ата минута Коман шутира, но Едерсон спаси. В добавеното време се стигна до ново напрежение в пеналта на гостите, но защитата някак изчисти около голлинията.

Секунди по-късно се стигна до спречкване между Илкай Гюндоган и Джошуа Кимих. Реферът охлади страстите, показвайки им жълти картони. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката Байерн продължи да търси пътя към мрежата гостите. в 55-ата минута обаче при контраатака Холанд се озова в пеналта, но би слабо в ръцете на Зомер.

ГОООЛ! Този път прошка нямаше. Ерлинг Холанд вкара за 0:1 в 57-ата минута. Норвежецът получи отличен пас, Упамекано се подхлъзна и нападателят нахлу в пеналта и разстреля Зомер – 0:1. Това бе 12-ият гол на Холанд в Шампионска лига през сезона.

Video edited on Kapwing

В 64-ата минута Тухел направи любопитна смяна. Лерой Сане бе заменен от Садио Мане. Именно между двамата избухна грандиозният скандал след първия мач в Англия, когато сенегалецът удари германеца.

Резервата Матиас Тел вкара топката в мрежата на Сити в 75-ата минута. В крайна сметка обаче попадението бе отменено заради засада на Коман в хода на атаката.

ГОООЛ! В 80-ата минута се стигна до дузпа и за баварците. Мане достигна топката на аутлинията и пробва да центрира, но топката срещна ръката на отстоящия съвсем близо Мануел Аканджи. След преразглеждане от ВАР и лично от рефера Тюрпен бе посочена бялата точка. Капитанът Джошуа Кимих би безкомпромисно в средата и изравни в 83-ата минута.

Video edited on Kapwing

В 86-ата минута Тухел получи червен картон. Съдията му показа втори жълт картон заради поредната реплика по негов адрес.

До края Байерн нямаше сили да стигне поне до победата в реванша.

СЪСТАВИ

Байерн Мюнхен: Зомер, Упамекано, Де Лихт, Павар, Горецка, Кимих, Кансело, Сане, Коман, Мусиала, Чупо-Мотинг

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Аканджи, Диаш, Аке, Родри, Де Бройне, Гюндоган, Силва, Грийлиш, Холанд

ПРЕДИ МАЧА

Байерн загуби с 0:3 в Манчестър, но лагера на баварската машина не са отписали реванша. Хората на Томас Тухел са надъхани да преследват докрай обрата.

В последния кръг в Бундеслигата грандът от Мюнхен се издъни, завършвайки 1:1 у дома срещу Хофенхайм. Баварците обаче удържаха върха в класирането заради грешната стъпка и на преследвача си Борусия Дортмунд.

След първия мач срещу „гражданите“ се разрази и страшен скандал в лагера на германците. Садио Мане удари Лирой Сане и отнесе изключително сериозно наказание и огромна парична глоба от клуба.

Манчестър Сити ще излезе в реванша в ролята на фаворит за класиране на полуфиналите, където вече Реал Мадрид чака съперника си измежду двата тима.

В последната си официална среща хората на Пеп Гуардиола удариха с лекота с 3:1 Лестър. Сити скъсиха разликата с лидера Арсенал във Висшата лига и продължават битката за защита на титлата си в Англия.

Двата тима са играли общо 7 пъти помежду си в Шампионската лига. Сити е с 4 победи, като преди седмица постигна успех в първия сблъсък с баварците в елиминационната фаза. Байерн има 3 боя над съперника си, но в групите на турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички