Милан защити реномето си в Шампионска лига: Насочи Наполи към Серия А (ВИДЕО)


Милан защити реномето си в Шампионска лига: Насочи Наполи към Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5220 0

Седемкратният европейски клубен шампион Милан се класира за полуфиналите в тазгодишното издание на Шампионска лига. "Росонерите" завършиха наравно 1:1 с Наполи на стадион "Диего Армандо Марадона" в реванша от четвъртфиналите и така продължават напред с общ резултат 2:1.

Срещата бе маркирана и с по една пропусната дузпа за двата отбора. Оливие Жиру видя удара си спасен през първата част, а през второто полувреме и Кварацхелия се отчете с пропуск от бялата точка. Той дойде в 82-рата минута при пасив за домакините.

Така "росонерите" могат да се изправят срещу кръвния враг Интер на полуфиналите в Шампионска лига. "Нерадзурите" спечелиха първия си двубой срещу Бенфика с 2:0 и очакват реванша на "Джузепе Меаца" в сряда (19.04).

Рафаел Леао блесна за първия гол минута преди края на първото полувреме. Той показа невероятната си скорост и запази топката срещу няколко противникови футболисти. Накрая комбинира с Жиру, който вкара на празна врата. 

Виктор Осимен се завърна като титуляр след контузията с гол. Неговото попадение обаче дойде в 3-тата минута от добавеното време и неговият тим не съумя да стори повече. Утеха за "партенопеите" остава Серия А, където са много близо до това рано-рано да си осигурят титлата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

През първите 10-ина минути домакините натиснаха своя опонент и често владееха около наказателното му поле. Многото центрирания обаче не доведоха до по-сериозна опасност през Майнян.

Натискът продължи, а с него започнаха и изстрелите към вратата на "росонерите". Един от тях бе в 19-ата минута Политано влезе навътре и стреля с по-силния си ляв крак, а топката мина съвсем близо до страничния стълб.

В 21-вата минута бе отсъдена дузпа за гостите. Леао отигра в наказателното поле, след което бе съборен от засилилия се Марио Руи и съдията посочи бялата точка.

Оливие Жиру се нае с изпълнението на дузпата и я пропусна в 22-рата минута. Мерет успя да хване ъгъла, като изстрелът далеч не бе прецизно насочен, а и бе на перфектна за стража височина без особена сила.

44' - 0:1! Леао получи в собствената си половина и се отличи с невероятен индивидуален дрибъл, с който преодоля няколко играчи на скорост. Португалецът стигна до противниковия вратар и комбинира вдясно от себе си с Жиру, който вкара на опразнената врата.

 

В 4-тата минута от добавеното време към първата част Осимен се пребори за топка в наказателното поле, след което я прати в мрежата. Оказа се обаче, че е играл с ръка и голът бе отменен.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Секунди след старта на втората част Хвича Кварацхелия си освободи добра позиция за стрелба, след като надигра противникови бранители, но нямаше късмет при удара и малко го лиши от гола.

Десетина минути след това отново грузинецът имаше добър шанс и стреля силно, но ударът му мина над напречната греда.

Четвърт час преди края домакините бяха увеличили предимството си при притежанието на топката (65% срещу 35%), както и разликата в опитите за гол (14 срещу 4). Все пак положенията пред Майнян оставаха неособено опасни. След положението на втората част за Кварацхелия липсваха чистите положения за гол.

В 80-ата минута Ди Лоренцо опита да подава в наказателното поле от аутлинията, но топката се спря в ръката на Томори. Така съдията посочи бялата точка отново.

Кварацхелия се нае с изпълнението на дузпата, но Майнян хвана ъгъла и изби в ъглов удар.

В 1-вата минута от добавеното време Кварацхелия центрира остро, а след като неговите съотборници се разминаха с топката, тя стана опасна за Майнян, но той спаси.

В 3-тата минута от добавеното време Осимен засече с глава центриране в наказателното поле и даде надежди за кратко на отбора си.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Добрата новина за Лучано Спалети е, че ще може да разчита на най-важния си футболист, когато му трябват голове - Виктор Осимен, който пропусна първата среща. Лошите новини са, че няма да може да използва Ангиса, който бе изгонен в първия мач, както и централния бранител Ким, който има натрупани жълти картони. Джовани Симеоне пък е с травма.

При първата среща между двата тима Наполи тръгна много мощно, но не успя да си вкара положенията. Милан съумя да вкара след отлични индивидуални изяви, след което бе на няколко пъти много близо до това да си осигури още по-комфортен аванс. Победителят от тази двойка ще срещне Бенфика или Интер (първата среща бе спечелена от "нерадзурите" с 2:0).

С успеха преди седмица Милан взе минимален превес в сблъсъците с Наполи в последно време. В последните седем сблъсъка между двата отбора няма нито едно равенство, а победите са четири на три в полза на "росонерите". Предните два мача пък са равенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички