Ясни са първите 1/2-финалисти: Двата най-успешни отбора в Шампионска лига - задават се титанични дуели


Ясни са първите 1/2-финалисти: Двата най-успешни отбора в Шампионска лига - задават се титанични дуели
Снимка: GettyImages

4063 0

Станаха ясни първите два отбора, които се класираха за полуфиналите в тазгодишното издание на Шампионска лига. Това са и двата клуба, които са най-успешни в надпреварата. Става въпрос за актуалния носител на трофей и 14-кратен победител в турнира Реал Мадрид, както и за седемкратния шампион Милан.

"Кралския клуб" ще се изправи на полуфиналите срещу един измежду Манчестър Сити и Байерн Мюнхен. "Гражданите" спечелиха първия сблъсък с 3:0 и предстои реванш на "Алианц Арена". "Росонерите" пък могат да заформят голямо градско дерби с Интер, след като "нерадзурите" имат преднина от 2:0 след първия двубой с Бенфика.

Как обаче Реал и Милан си заслужиха участие на полуфиналите?

Наполи - Милан в Шампионска лига

"Партенопеите" така и не успяха да надвият "росонерите" през този месец. Сякаш и не се намират в най-добрата си форма за сезона. Наполи не отстъпваше толкова на опонента си, но Милан използва по-добре своите шансове. Въпреки че Виктор Осимен се завърна за своя тим, той стигна до гол чак в последните секунди, когато вече бе твърде късно. И ако в първата среща индивидуална акция на Брахим Диас бе с ключово значение, този път Рафаел Леао демонстрира страхотна скорост и техника, за да осигури гола на Жиру. Остава въпросът дали ситуацията щеше да е по-различна, ако Кварацхелия бе вкарал десетина минути преди края на редовното време. Вижте как Милан защити реномето си в Шампионска лига и прати Наполи към Серия А (ВИДЕО).

Челси - Реал Мадрид в Шампионска лига

Реал покоси втори отбор, през който мина и през миналия сезон. Челси разочарова за пореден път през кампанията, след като се появи добре познатият проблем - създаване на достатъчно положения, но невъзможност да бъдат материализирани в гол. "Сините" загубиха и двата мача с по 0:2 и така и не преодоляха Тибо Куртоа. Винисиус, Родриго и Бензема пък нееднократно правеха каквото си поискат в наказателното поле на съперника. Сега Реал е съвсем близо до още един от съперниците, срещу които се изправи през миналия сезон - Манчестър Сити. Вижте как във вечерта на Родриго Реал отново подчини Челси за историята и полуфинал в Шампионска лига (ВИДЕО).

След изиграването на последните две срещи ще станат ясни и окончателните полуфиналисти. Първите срещи от тази фаза ще се състоят на 9 и 10 май, а реваншите на 16 и 17 май. Финалът пък е на 10 юни.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички