ВИДЕО: Серхио Рамос е "нещастник", Пепе - престъпник, а Ван Дайк... играе с топката?


ВИДЕО: Серхио Рамос е "нещастник", Пепе - престъпник, а Ван Дайк... играе с топката?
Снимка: Guliver/GettyImages

2496 0

Остават по-малко от 3 седмици до края на 2018 година, но една от големите теми сред феновете на Ливърпул, а и на английския футбол, продължава да бъде прословутото нарушение на Серхио Рамос срещу Мохамед Салах. До ден днешен капитанът на Реал е определян като "нещастник", "боклук" и подобни епитети, а дълго време той получаваше смъртни заплахи. Нечистата му игра срещу Салах беше определена като "престъпление", а според много от привържениците на клуба това е коствало и победата в мача.

Днес обаче същите тези футболни "специалисти" защитават ревностно действията на Върджил ван Дайк по време на мача срещу Наполи. Холандският бранител, превърнал се в един от най-добрите на своя пост в последните месеци, влезе изключително грубо в краката на Дрис Мертенс и дори рискува да счупи глезена на белгийския национал.

Оправданието, което феновете използват, е, че Ван Дайк е играл с топката. Това е най-големият абсурд, когато става дума за мнението на феновете на даден клуб. Независимо дали е играл с топката, или не, Ван Дайк застраши сериозно здравето на своя съперник - крайно нефутболно отиграване, което подлежи на минимално наказание "жълт" картон - каквото и получи. През 2011 година Реал Мадрид и Барселона играха на полуфинал в Шампионска лига, когато Пепе получи директен червен картон за остро влзане в краката на Дани Алвеш, въпреки че дори не закачи крака му.

Въпреки че Наполи не се представи на ниво в срещата, дори след последния съдийски сигнал не бяха малко футболните анализатори, които бяха категорични, че подобно отиграване може да донесе и червен картон - подобно на ситуацията от 2011 година в полуфиналите на турнира.

Преценете сами до колко сериозно е нарушението на Ван Дайк и заслужава ли жълт или дори червен картон:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички