12 от 16 отбора вече капарираха местата си в Шампионска лига


12 от 16 отбора вече капарираха местата си в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1630 0

12 от общо 16-те отбора за елиминациите в Шампионска лига вече си капарираха своите места. След изиграването на петите мачове в груповата фаза на надпреварата останаха само четири вакантни места, които ще бъдат запълнени след последния шести кръг.

В сряда вечер още три отбора си осигуриха място на 1/8-финалите: Интер, Порто и Ливърпул. "Нерадзурите" разгромиха Виктория Пилзен в Милано и пратиха Барселона в Лига Европа. Порто пък разгроми Клуб Брюж, а няколко часа по-късно научи, че се е класирал, след като Атлетико Мадрид се провали срещу Леверкузен.

Ливърпул пък се наложи с класа над Аякс в Амстердам и си подсигури поне второ място в групата, а първото място изглежда почти невъзможно, тъй като то може да дойде само след разгром срещу Наполи в последния кръг със седем гола разлика. 

Ето 12-те сигурни отбора на 1/8-финалите в Шампионска лига:

Байерн (Германия)*

Бенфика (Португалия)

Челси (Англия)*

Клуб Брюж (Белгия)

Дортмунд (Германия)

Интер (Италия)

Ливърпул (Англия)

Манчестър Сити (Англия)*

Наполи (Италия)

Пари Сен Жермен (Франция)

Порто (Португалия)

Реал Мадрид (Испания)

*Потвърдени като победители в групата

На 1 и 2 ноември ще се състоят и последните шести мачове от груповата фаза, след които ще станат ясни окончателните осминафиналисти. Две от вакантните места ще бъдат заети в група D, където са Тотнъм, Спортинг, Айнтрахт и Марсилия. Другите две места вероятно ще бъдат за Милан (не трябва да губи срещу Залцбург) и Лайпциг (не трябва да губи от Шахтьор).

Жребият за елиминациите в Шампионска лига ще бъде изтеглен на 7 ноември в Нион. Победителите в групите са поставени, а вторите отбори са непоставени. На 1/8-финалите не могат да се срещнат отбори от една и съща държава.

1/8-финалната фаза се играе в два мача, като във втория двубой домакин е поставеният отбор. Първите мачове от елиминациите ще бъдат на 14, 15, 21, 22 февруари, а реваншите - 7, 8, 14, 15 март. Жребият за 1/4-финалите ще бъде изтеглен на 17 март.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички