Брутален удар от съдбата изхвърли Атлетико (Мадрид) от Шампионска лига


Брутален удар от съдбата изхвърли Атлетико (Мадрид) от Шампионска лига
Снимка: GettyImages

2382 0

Втората огромна изненада в тазгодишното издание на Шампионска лига е факт. След като по време на жребия преди 2-3 месеца Атлетико (Мадрид) попадна в сравнително лесна група, днес "дюшекчиите" се простиха с шанса си да играят елиминации. 

Фортуна обърна изцяло гръб на Атлетико, след като столичани стигнаха само до 2:2 срещу Байер Леверкузен на своя "Уанда Метрополитано", а в самия край изпуснаха дузпа, последвана веднага от удар в гредата! 

Равенството оставя Атлетико на 3-то място с актив от 5 точки, като 2-ият Порто е недостижим със своите 9 точки, 3 от които спечелени днес след перфектното 4:0 на гости на Брюж. 

В последния кръг представителите на Испания се изправят срещу Порто в опит поне да се класират за място в Лига Европа, като момчетата на Диего Симеоне гостуват в Португалия. Брюж пък е гост на Леверкузен, като битката за първото място задължава и двата класирали се напред тима да се борят до самия край. Разликата между Брюж и Порто е 1 точка. Леверкузен е последен с 4 точки и все още има шанс да играе в ЛЕ. 

Отпадането на Атлетико е втората голяма сензация, след като и Барселона беше изхвърлена от турнира по-рано днес. След слабото представяне на Севиля, това оставя Ла Лига само с един представител в елиминациите - Реал Мадрид. Феномен, който не се е случвал от години в най-комерсиалния клубен турнир. 

Какво се обърка за Атлетико в Мадрид срещу Байер? 

Проблемите за "дюшекчиите" започнаха рано-рано, след като Хложек изведе на отлична позиция Диаби и той даде аванс на "аспирините". В 22' Караско даде надежда на домакините, че обратът няма да е толкова труден, материализирайки отлично подаване на Гризман. 

В 29' обаче отдаденият под наем Калъм Хъдсън Одой даде нов аванс на селекцията на Шаби Алонсо, а Байер се оттегли на почивка с аванс в резултата. 

След почивката мачът се игра почти на една врата, а ранен гол на резервата Родриго де Пол изравни резултата. Последваха редица пропуски на Атлетико, а след 70' Байер имаше два страхотни шанса да вкара и 3-ти гол, но пропуски на Диаби и Фримпонг лишиха германската селекция да поведе в резултата за 3-ти път. 

Краят на мача пък беше епичен. Дълбоко в добавеното време главният рефер отсъди много спорна дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Леверкузен. След спорове, картони и много нерви, в крайна сметка Яник Караско се реши да изпълни дузпата. 

Той стреля много слабо, Храдецки успя да спаси, но до топката стигна Саул Нигес. За негово огромно съжаление обаче ударът му попадна в напречната греда и феновете на "Уанда Метрополитано" не можеха да повярват какво се случва - 2:2 и отпадане за Атлетико. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички