Вратар на Англия: Ако играя и минута в Катар, баща ми ще получи инфаркт!


Вратар на Англия: Ако играя и минута в Катар, баща ми ще получи инфаркт!
Снимка: Getty Images

2609 0

Вратарят на Англия – Аарън Рамсдейл, се пошегува на брифинг, че ако случайно започне мач като титуляр на Световното първенство в Катар, то баща му навярно „ще получи инфаркт“. Бившият страж на Борнемут и Шефийлд Юнайтед е в селекцията на „трите лъва“ за Мондиал 2022, като другите двама са Ник Поуп и Джордан Пикфорд, като именно вторият е считан за фаворит да е титуялр за британците.

Рамсдейл и Поуп са лидери по „сухи мрежи“ във Висшата лига, но Пикфорд ще бъде избора на Гарет Саутгейт за мачовете в емирството.

24-годишният страж винаги е твърдял, че има отлична връзка със своя баща и се пошегува, че Рамсдейл-старши няма да може да приеме нормално факта, ако синът му играе в официален мач в Катар. „Когато разбра, че съм в селекцията, поплака малко. Ако случайно изиграя един мач, може и да не се върне вкъщи и да получи инфаркт“, каза Рамсдейл, смеейки се.

„Всичко е специално за мен и нашето семейство. Родителите ми винаги са ми помагали в моята кариера и съм им благодарен за всичко“.

Рамсдейл беше част от отбора на Англия на Евро 2020, но не игра и една минута в турнира, като до този момент има едва три мача за „трите лъва“. Той дебютира при гръмкия успех с 10:0 над Сан Марино през ноември месец.

След това той игра два пъти в Лига на нациите при нулевото равенство с Италия, но няколко дни по-късно пусна 4 гола на Унгария.

„Честно е Джордан да е избор №1. Той играе много добре за нашата страна и се представя отлично. Тази игра не се брои само на сухи мрежи, а на цялостно представяне“, добави вратарят на Арсенал. А в какво инвестираха пари играчите на Саутгейт, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички