Венгер жегна Германия и разкри защо тимът на Ханзи Флик се провали срещу Япония


Венгер жегна Германия и разкри защо тимът на Ханзи Флик се провали срещу Япония
Снимка: Getty Images

1368 0

"Политическата демонстрация" на Германия преди първия им мач от груповата фаза на Световното първенство в Катар срещу Япония е една от причините за скоропостижното отпадане на Бундестима. За подобно обстоятелство намекна ръководителят на комисията за футболно развитие на ФИФА Арсен Венгер, съобщава „ДПА“.

Футболистите на Маншафта покриха устата си на снимката на отбора си преди двубоя в знак на протест срещу решението на Световната футболна централа да предупреди играчите, които носят лентата "One Love" в подкрепа на ЛГБТ+ общността, че ще бъдат санкционирани.

В крайна сметка Германия загуби с 1:2 от Япония, а след това извъртя 1:1 с Испания и тресна с 4:2 Коста Рика, но остана на третото място в Група „Е“ и за втори пореден път отпадна в груповата фаза на мондиал след същата излагация и в Русия.

Венгер посочи, че отбори, които не са продължили с планираните протести, са се справили значително по-добре в първите си мачове на шампионата.

Отивайки на Световно първенство, знаете, че не трябва да губите първия мач. Други отбори, които имат опит и резултати в предишни турнири като Франция, Англия и Бразилия, те играха добре в първия двубой, както и отборите, които бяха психически готови, имаха нагласата да се съсредоточат върху състезанието, а не върху политическите демонстрации“, заяви цитираният от „Ройтерс“ Венгер на пресконференция на ФИФА.

Иначе шест отбора от Европа, сред които Англия и Уелс, планираха да носят капитанската лента "One Love", за да подчертаят факта, че се потъпкват правата на хората с различна сексуална ориентация в страната-домакин на Мондиала - Катар.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ФИФА разгласи любопитна новост в навечерието на Световното първенство по футбол в Катар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички