ФИФА разгласи любопитна новост в навечерието на Световното първенство по футбол в Катар


ФИФА разгласи любопитна новост в навечерието на Световното първенство по футбол в Катар
Снимка: Getty Images

2085 0

Международната футболна федерация (ФИФА) обяви, че ще споделя с феновете и с медиите подробни данни, графики и видео от всеки мач на Световното първенство в Катар, благодарение на нова услуга за анализи! Мондиал 2022 стартира след 8 дена - на 20 ноември!

"Всеки един мач ще има свой собствен уникален набор от подобрени футболни интелигентни визуализации, представени като добавена реалност и традиционна графика", пише в съобщението на ФИФА и се пояснява: "Тези нови статистики обхващат всяка област от играта в детайли и предоставят оперативни дефиниции и множество видео примери, за да дефинират ясно всяко действие".

Услугата ще предллага информация за общо 11 показателя, включително голове и контрол върху притежанието на топката в различните фази на играта. Световната федерация е създала и специализиран треньорски уебсайт, за да предостави подробни видео обяснения.

"Бихме искали да споделим нашата визия за използване на анализи на футболни данни, комбинирани с техническа експертна интерпретация, за да създадем нова футболна интелигентност", коментира пък Арсен Венгер, който е ръководител на глобалното развитие на ФИФА и футбола. "Моят екип ще продължи да предоставя ново и проницателно съдържание за футболни анализи, за да спомогне за споделянето на ново разбиране за играта, комбинирано с данни за ефективността, видео примери и различни технически обяснения", допълни още легендарният наставник на Арсенал.

*Още НОВИНИ ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички